un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

E corect sa tii ascuns ca ai HIV?

5 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

În EVZ e un articol despre un tânăr de 23 de ani care “a luptat şi a învins virusul HIV“. Exprimarea este de fapt prea entuziastă, adevărul fiind că virusul este sub control datorită medicaţiei şi norocului, dar asta nu e o garanţie că va şi rămâne aşa. Problema este alta: omul vorbeşte în articol despre cum HIV e o stigmă în România şi cum toată viaţa a trăit fără a spune cuiva că are această boală. Se duce la muncă, iese în oraş, face sex protejat, dar faptul că are HIV nu l-a spus decât familiei şi prietenilor foarte apropiaţi. Femeile cu care a avut relaţii nu au aflat, decât poate după mai multe luni de stat împreună şi sex.

E ok un astfel de comportament? E mai important să nu fii stigmatizat şi să te integrezi în societate, decât să anunţi imediat, sus şi tare, pe oricine cu care vii în contact că ai SIDA? Din perspectiva lui, prima variantă e corectă. Din a mea, a doua. Din a celor cu care a făcut sex… probabil nu mai au timp să se mai gândească la perspective şi sunt speriate de moarte. Sau ar fi, dacă le-ar fi spus adevărul. Am tot respectul pentru cei ce înfrunta bolile şi nu renunţa nici măcar în faţa celor necruţătoare, dar parcă în acest caz nu pot să-l laud pe respectivul.

    9 comentarii

  1. well, tu ai fute-o pe una cu HIV? indiferent cat de bine ar arata.

    Nici mie nu mi se pare normal sa nu zica, dar tre sa recunosti ca e sfarsitul vietii lui sexuale in momentul cand decide sa fie baiat bun si sa zica.

      (Citează)

  2. @add: normal ca e sfarsitul vietii sexuale, asa si trebuie. Prezervativul are si el o marja in care protejeaza, dar nici el nu e 100% sigur. Cum isi permite cineva sa dea cu zarul pe viata unor oameni???

      (Citează)

  3. Sincer sa fiu, sunt lucruri mai importante decat sexul in viata. Iar pentru ca el stie prin ce trece ar trebui sa nu puna in pericol si pe altii (altele).
    N-am citit articolul, dar omu’ este cinic…

      (Citează)

  4. Deci e unu’ în rromânia care se joacă ruleta rusească cu niște fete.

    El și câteva prostituate ieftine.

    Nimic nou sub soare.

      (Citează)

  5. nu, nu e corect din punctul tau de vedere, dar daca ai fi in locul lui ce ai face? Ar mai lucra mintea de absolvent de politehnica in acelasi fel? Te-ai mai gandi la binele lumii in continuare, in loc sa te gandesti cum sa-ti faci tu suferinta mai usoara?
    Sa zicem ca prefer genul asta de oameni decat cei precum umbla vorba ca ar fi existat acum ceva ani prin Bucuresti. Care isi bagau seringa-n vene si dupa isi lasau acele prin locurile publice pentru a fi infectati si altii.

      (Citează)

  6. sterge mesajul de mai sus, nu`mi apartine
    ty

      (Citează)

  7. Cam asta ziceam si eu: din punctul lui de vedere e corect ce face, din punctul partenerei de sex nu e corect. Ma intereseaza punctul e vedere al cuiva distant, caruia nu-i pasa nici de el nici de ea. De asta v-am intrebat pe voi. Mie nu mi se pare ok ceea ce face. Da, n-ar vrea nimeni sa mai sara in pat cu el daca ar stii ca are HIV. Eh, asta e! O gramada de oameni au aceeasi problema doar pentru ca sunt urati sau nu stiu sa agate o femeie. E bun si sexul, dar cand risti sa-i faci partenerei una ca asta mai bine te abtii de tot. Iti gasesti una cu HIV, nu stiu.

      (Citează)

  8. Ma hai sa va zic cva k va dati toti de aici k stiti eu unul sunt infectat cu virusul hiv si am depistat asta la varsta de 18 ani eu acum am 21 de ani.mi sa spus k aveam de la 8 ani dar parintii mi-au ascuns.acum urmez un tratament.knd am aflat vestea aveam prietena de 2 ani de zile.in momentul acela am hotarat sa pun punct relatiei.insa ea nu a avrut si imi tot zicea sa ii dau un motiv intemeiat pt kre nu mai vreau sa stau cu ea.atunci am fost nevoit sa ii zic iar ea a ramas in continuae cu mn.am fost cu ea la spital sa isi faca analizele sa vada si ea dak a luat.si nu a luat iar pana in momentul de fata pot sa spun k facem sex zilnic bineinteles numai cu prezervativ si nu a luat.voi vorbiti asa aiurea si discriminati oamenii vai ala are hiv sau sida.habar nu aveti ce inseamna sa ai boala asta.nu esti cu nimik diferit de ceilalti decat ca esti mai vulnerabil la alte boli.auzi si pe ala k u ai fute pe una care are hiv.doamne.romania asta.ma baieti am prieteni kre au 44 de ani si au hiv de aproape 20 de ani si sunt sanatosi tun nu au nici un fel de boala.voi vorbiti k sa va aflati in treaba si ca sa jigniti.nu uitati k dumnezeu e sus si ne vede pe toti indiferent dak esti bolnav sau nu.In rest multa sanatate la toti si pretuitio k e cel mai de pret lucru din viata.

      (Citează)

  9. Ma numesc Ana Maria si acum 3 ani am aflat ca am hiv ,aveam o relatiede3 ani cu un baiat de etnie roma dupa 3 ani el ma spus ca are sida la momentul acela lam acceptat cu promisiunea ca ma va duce la control , ca sa umez un tratament de 3 ani astept pe parcursul acestor ani relati sa schimbat radical nu ne mai toleram dar el se incapatineaza sa traiesc linga el mai mult cu forta .Cu ce am gresit ?Nu am incredere in oameni mai ales ca traiesc in provincie unde toata lumea cunoaste pe toata lumea

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus