un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telefoane noi

27 Oct 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Uite că încet încet ajung şi la noi în ţara noutăţile Samsung de peste hotare, cel puțin eMag le vinde acum:

Samsung i7500 Galaxy – un Samsung cu Android la bord. Că specificaţii este identic cu HTC Hero, cu o singură diferenţă destul de importantă, ecranul nu este LCD ci AMOLED. Astea înseamnă culori mai bune şi (teoretic) un consum mai scăzut al afişajului. Practic, în ce review-uri am citit pe net, ecranul se cunoaşte că este superior unuia normal, dar nu e o chestiune fără de care nu poţi trăi. De asemenea, s-ar părea că bateria nu e cine ştie ce. Aş recomanda tot HTC Hero, excepţie făcând fanii Samsung, cei care vor neapărat acest AMOLED sau cei care vor neapărat taste D-Pad în locul rotiței de pe Hero.

Samsung Omnia 2 – e pe Windows Mobile, dar are ecran mare AMOLED de 3,7 inci, camera de 5 MP cu flash integrat şi o baterie mare de 1500 mAh, TV out şi procesor la 800 MHz, plus tot ce găseşti în mod normal pe un smartphone. Din nou, o alternativă foarte bună pentru cei ce vor Windows Mobile dar nu sunt fani HTC.

Samsung OmniaLite B7300 – varianta mai micuţă a lui Omnia 2, având ecran de doar 3 inci. Fratele mai mare eu îl văd ca pe un dispozitiv multimedia, dar Omnia Lite e pentru cei ce vor doar un telefon, însă unul cu Windows Mobile şi touchscreen. Sau dacă mărimea contează, dar invers decât la sex şi vrei ceva cât mai mic.

Samsung Omnia HD s-a mai redus la preţ. Telefonul e pe Symbian, dar are camera foto de 12 megapixeli şi filmează 1280x720p cu 24 fps. Tot ecran AMOLED de 3,7 inci, de data aceasta capacitiv, adică răspunde mai uşor la atingere, iar pentru Symbian se găseşte o suită întreagă de aplicaţii utile în comunicare şi browsing (când am testat Nokia N97 n-am avut probleme). Omnia HD mi se pare bun pentru cei ce fac multe fotografii şi filme cu mobilul, dar parcă rămâne tot un pic exagerat la preţ, chiar şi redus la 1999 lei.

    3 comentarii

  1. diferenta importanta dintre Galaxy si Hero este de 160 Mb RAM. pana la urma de asta am ales Hero

      (Citează)

  2. Am luat de 2 zile un Samsung Omnia 2 la un pret foarte bun de pe quickmobile.ro, pe negru, cu grantie pe viata (in continuarea celor 2 ani standard) si pana acum sunt placut impresionat, cu adevarat un telefon foarte bun.

      (Citează)

  3. Singurul lucru care e pacat de omnia2 e ca WM merge doar pe 65k culori. Ca ecranul poate mai mult. Vreau sa vad daca nu merge sa pun Android pe el.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus