un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Graffiti-ul cica nu e interzis

27 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Primăria Capitalei se gândeşte să interzică prin lege graffiti-urile. Adică până acum nu erau interzise? Mie mi s-a părut mereu o formă de vandalism, nu de artă. Dacă ai chef să mâzgăleşti ceva, fă-o pe propria casă, nu unde îţi vine cheful în mijlocul oraşului. Nici o clădire de prin centru, excepţie cele cu gard şi pază, nu sunt scutite de tot felul de desene tâmpite sau semnături ale rataţilor care n-au ce face noaptea şi li se pare cool să dea cu un spray pe un perete.

E bine de ştiu că Oprescu, la un an după ce a făcut cel mai mare cârnat şi cel mai mare tort, s-a gândit să facă şi ceva util pentru oraş în afara planurilor science-fiction de genul autostrăzilor suspendate (la construcţii oricum nu avem talent, ne chinuim cu pasajul de la Băneasa de doi ani, în timp ce întreg Pasajul Unirii, cel auto care trece pe sub Piaţa Unirii, a fost construit în doar 34 de zile în 1987). Totuşi, pentru a veni în întâmpinarea acestei măreţe forme de artă care este graffiti-ul, primăria vrea să amenajeze locuri speciale de dat cu vopsea pe perete, în parcuri şi alte zone. Nu cumva să piarda voturile lor. via Hotnews.

    7 comentarii

  1. Totusi, nu se incadreaza mazgalirea peretilor unui imobil la distrugere? E o cacanarie electorala de-a lui Oprescu, ca doar nu putea sa apara in media iar cu carnatul si mos craciunii…

      (Citează)

  2. Graffiti-ul este arta, recunoscuta ca atare si de foarte mult timp nu mai exista tipul asta de dubiu (arta/vandalism=?), cel putin afara
    numai anul trecut au fost cateva expozitii de grafitti foarte bune in paris, din care una in Grand Palais. Acum cateva zile am vazut una la Fondation Cartier. Unul din cel mai importanti artisti contemporani e Banksy, e graffer.,etc,etc

    ramane problema ca exsita graffiti foarte bune si unele oribile. in Bucuresti predomina nr.2. Majoritatea grafferilor buni nu ataca cladiri in stare buna sau monumente ci zone industriale sau cladiri daparapanate. Aia de care vorbesti tu sunt pusti cretini care au avut bani sa isi ia niste culori.

    http://architecture.myninjaplease.com/wp-content/uploads/2007/01/banksy_laugh-nowsmall.jpg

    http://www.banksy.co.uk/

      (Citează)

  3. da este foarte urat ce se intampla cu desenele astea… chiar ma uitam cu maicamea si am observat si eu exista strazi intregi unde nu a scapat nici un perete neatins.

      (Citează)

  4. In Bucuresti sunt multi Graffitieni si ei sunt atat de artisti ca isi lasa tagul scris pe toti peretii , eu unu i-as baga 2-3 zile la racoare si notat in cazier , ia sa vezi ce se linistesc …

      (Citează)

  5. poti sa fi mai ignorant si mai inchis la minte ?

      (Citează)

  6. hm…

      (Citează)

  7. ba linux esti vreun smecher si nu stiu eu?cum adik sa bagi niste pustani la inchisoare? ce au facut vreo crima au dat in cap sa fure ceva ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus