un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin mall-ul AFI Palace Cotroceni

31 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

După târg am fost în noul mall deschis lângă Apaca, la intersecţia Vasile Milea cu bdul Timişoara. E imens. Camera centrală cred că e cel mai mare spaţiu deschis pe care l-am văzut în interiorul unei clădiri. Are un perete ce imită stânca, un lac, un patinoar, o pasarelă, o zonă mare de mese. Uitaţi-vă la fotografii ca să vă faceţi o idee despre dimensiunile zonei. În rest sunt câteva culoare lungi cu magazine, atât la parter cât şi la etaj, e şi un fel de zonă de piaţă, care mi-a plăcut ca idee deşi momentan nu e ocupată decât de unii care vând dulciuri cu migdale şi de o cofetărie Chocolat, iar hipermarketul Real era plin ochi, de n-ai fi zis că e Cora Lujerului la o aruncătură de băţ. Întreg mall-ul era plin de oameni şi toţi păreau impresionaţi de ceea ce văd, chiar dacă nu era finisat. N-am văzut nimic nou şi interesant faţă de celelalte mall-uri la capitolul magazine deschise (e ca mall-ul din Băneasa, plus un C&A) sau restaurante disponibile, probabil cinematograful IMAX fiind singura premieră.

Din păcate aproape nimic nu e finisat. Parcarea are un design cam ciudat. Are mai multe niveluri şi sunt multe indicatoare, dar nu mi-am putut da seama ce formă are şi am condus până am găsit un loc de parcare. Momentan e plină de praf şi încă atârnă cabluri. Iar în mall destule magazine încă sunt în proces de amenajare, cinema-ul nu e deschis, nici cel IMAX, încă sunt puţine mese pentru restaurante, patinoarul nu are gheaţă, n-am văzut nicăieri bărcuţele şi nici circuitul de karting promis. De asemenea, n-am înţeles prea bine stilul mall-ului, identitatea pe care se bazează. Unele zone sunt ornate cu coloane ca în antichitate, altele imită cărămida, zona centrală şi acea piatră (fibră de sticlă) îmi aduce aminte de Flintstones şi epoca de piatră. Nu e ceva rău, dar nici nu e o amenajare unitară ci s-a încercat o îmbinare de idei în aspect. Probabil peste vreo lună vor finaliza toate lucrările şi totul va arăta foarte bine când va sclipi de curăţenie, ca în Băneasa. Oricum, proiectul are potenţial mare şi cred că centrul oraşului tocmai s-a mutat acolo. Vă faceţi singuri o idee din fotografiile ataşate.

    8 comentarii

  1. Am fost si eu..este foarte interesant mall`ul doar ca nu prea am avut timp sa-l vad pe tot..

      (Citează)

  2. sinistru, romania se transforma pe zi ce trece intr-o america in miniatura. fara banii si civilizatia de acolo, in rest totul este asimilat perfect. este tragic ca oamenii prefera sa iasa in mall si nu in oras dar probabil de inteles cat timp spatiul public e asa bine ingrijit de edilii nostrii dragi.

      (Citează)

  3. chiar cum zice stefan…. devin sport national plimbarea prin mall/cumparaturile in mall/mallul in sine; ma intreb cand or sa se opreasca din construit malluri

      (Citează)

  4. L-au deschis mai devreme ca sa scoata si ei ceva din investitie inca de anul acesta. Spre deosebire de celelalte mall-uri atrage locatia centrala.

      (Citează)

  5. @Dragota la fel s-a intamplat si cand s-a deschis Plaza Romania. Deschidirea mall-ului este inaintea dechiderii oficiale. E ca un fel de avanpremiera :)

    @stefan nici cu US nu-mi e rusine, au si aia pramatiile lor :))

      (Citează)

  6. In Plaza am fost chiar in prima zi de deschidere, ca lucram aproape. Era un dezastru, jumatate din magazine nu erau terminate, era praf peste tot si era gol. Si a fost gol inca vreun an dupa, apoi a inceput lumea sa vina si acolo. AFI arata din start mai bine si deja e vizitat de o gramada de oameni.

    @Stefan: unde sa mergi? Scriam acum ceva vreme ca noi nu avem bulevarde cu magazine de lux. Magheru e mort si plin de praf si poluare, pe Calea Victoriei nu ai unde sa parchezi si e mereu zgomot de la trafic. Ce are asa rau un mall? E mai liniste, e curat, e frumos aranjat, e temperatura potrivita. Asa s-a dezvoltat comertul la noi in tara, nu cred ca doar pentru ca in alte tari e diferit inseamna ca e ceva de rau la noi sau la ei.

      (Citează)

  7. este rau, pentru ca traiesti intr-o cladire si nu pe strada. asa s-a dezvoltat si s-a dezvoltat foarte foarte prost. uita-te oriunde in europa cum arata spatiul public “adevarat”, este de 10000 ori mai bine decat mizeria numita mall. spatiu public privatizat de scot pitipoanca la cumparaturi.
    pe de alta parte ai dreptate, nu exista alternative. asta nu inseamna ca alternativa asta ar fi buna la ceva. cand vin in bucuresti prefer sa stau pe strada, nu inchis la structurile astea mizere

      (Citează)

  8. Nu cred ca era necesar inca un mall la nici 10 minute de Plaza… nu pot spune ca ma da pe spate cu nimic, avand in vedere ca e un loc unde te duci sa iti cumperi anumite lucruri, nu un muzeu… e ok .. spatios .. acum e terminat(cat de cat)… dar prefer Plaza, unde nu tre` sa ma plimb 5 ore ca sa gasesc magazinul dorit :D … Ah .. si vreau sa merg la IMAX… asta e clar un plus .. si am vazut ca au preturi foarte rezonabile la filme! Bravo!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus