un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Angajatori de Top

31 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

În 30 de minute am terminat de vizitat şi de lăsat CV-ul la târgul de joburi, deşi mi-aş fi dorit să fi stat mai multe ore, atât de interesant era spectacolul uman. Cei din departamentele de Resurse Umane ar trebui să facă un blog colectiv pe care să scrie toate păţaniile şi ciudăţeniile pe care le întâlnesc la astfel de evenimente.

Cum era târgul? La fel de aglomerat ca întotdeauna pe partea de candidaţi, dar cu mai puţine companii participante. De obicei e sala mare, cea în care se intră, plus o a doua zonă lungă, perpendiculară pe prima sală. Acum această zonă lungă nu mai era utilizată, iar etajul, altădată ocupat în întregime de firme de software, acum era doar pe jumătate ocupat. Lipseau câteva bănci (Raiffeisen, ING) şi câteva companii de consultanţă, altădată clienţi obişnuiţi ale acestor evenimente.

Că vorbeam de spectacolul uman, la un moment dat am văzut o femeie cu un copil mic în cărucior. Abia aveai loc să treci printre oameni pe acolo, iar ea împingea şi căruţul. Aşa venise la târg. Ar putea crede un angajator că această femeie va munci din greu la firmă, când nici măcar sâmbătă n-a putut găsi pe cineva care să stea două ore cu copilul, cât depunea ea nişte CV-uri pe aici? Multe candidate, poate ca să impresioneze, erau mai decoltate decât într-un bar de striptease, dar ghinion… 90% din firme erau reprezentate tot de femei. Am văzut o tipă cu o fustă atât de scurtă încât putea fi oricând considerată o curea mai lată. Iar colac peste pupăză am prins la un moment dat în faţa mea un alt inginer, probabil proaspăt absolvent. Cu o voce timidă şi atât de stinsă încât abia se auzea, cu privirea mereu în pământ, a întrebat-o pe o doamnă de la HR-ul unei firme dacă au posturi şi pentru ingineri de electrică, electronică sau automatică. Ea a zis că da, aşa că el a scos un CV şi l-a ţinut strâns lângă corp, într-o mână fără vlagă, de a trebuit tot respectiva doamnă să se întindă şi să-l ia. Mult noroc la angajare!

    2 comentarii

  1. Stii ca lipseste poza cu fusta respectiva, da? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus