un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC Touch HD2

8 Oct 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Deşi am terminat-o cu Windows Mobile şi am trecut la Android, faptul că am avut şi scris multe despre un Touch HD mă face să urmăresc în continuare ce se mai întâmplă şi pe acest front. Şi recent s-a întâmplat să se anunţe generaţia a doua a telefonului pe care l-am avut, botezat total fără inspirație HD2.

Două modificări sunt foarte importante: procesorul aproape îşi dublează viteza şi ajunge la 1 GHz (tot un chip Qualcomm, MSM8250), iar ecranul are nu mai puţin de 4,3 inci diagonală, dar tot la o rezoluţie 800×480 şi este capacitiv. Rulează Windows Mobile 6.5 sub o interfaţă TouchFlo 3D/Sense actualizată şi completată cu cât mai multe meniuri. Cică ar avea şi flash LED pentru camera de 5 MP.

Nu ştiu ce să zic despre el. Vreau să văd cu ochii mei cât de rapid e noul procesor şi dacă are impact mare asupra utilizării telefonului. Următoarea generaţie de smartphone-uri va utiliza aceste chip-uri, aşa că le vom tot utiliza. Iar în ceea ce priveşte dimensiunea ecranului… e ditamai paleta de ping-pong. Originalul HD, pe care l-am avut eu, avea 3,8 inci. Un iPhone are 3,5 inci şi mi se pare dimensiunea ideală. La 4,3 inci mă tem că nu mi-ar încăpea nici măcar mie în palmă. Mai multe nu pot spune până nu îl văd, decât că se lansează oficial acum în octombrie şi va apărea şi în România la începutul lui noiembrie. Preţul va fi cel standard HTC: 450 euro 550-650 euro. Fotografii şi video pe Engadget aici şi aici.

    4 comentarii

  1. Aproape mobilul perfect, dar nu are blitz xenon, o camera buna (probabil ca si inregistrarea video e penibila) si tastatura hardware. Si nu cred ca s-au inventat blugi cu buzunare suficient de incapatoare pentru asa o caramida! Si GPSul meu din masina are 4.3″, ffs!!!

      (Citează)

  2. Ce ba va ofticati ca nu va permiteti am un Htc touch hd si imi incape perfect mai ramane si loc :)) si HD 2 e cu ff putin mai mare uitativa lume pe youtube procesoru nu e quallcomm e snapdragon si numai exista touchflo3d doar htc sense

      (Citează)

  3. Snapdragon e produs de “quallcomm” astia. Si ca fost proprietar de Touch HD, stiu si eu cat de mare era si cat de mare va fi HD2. Marimea pana la urma nu e o problema, daca iti convine il cumperi. Bateria mica va fi punctul slab, in afara cazului in care Snapdragon va avea un consum magic de mic.

      (Citează)

  4. Iluminarea ecranului e cel mai mare consumator într-un telefon de genul ăsta. Teoretic procesorul poate să consume mai mult dacă ar fi utilizat 100%, ceea ce nu se prea întâmplă în schimb iluminarea e permanentă. De aia OLED-ul e mai eficient, pentru că luminează fiecare pixel doar atât cât e nevoie. Afișaj de 4.3″ cu iluminare pe LED și baterie de 1200mAh nu mi se pare o idee prea bună.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus