un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a ieftinit stocarea

23 Sep 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Prin martie am dat 400 de lei pe un hard disk extern Seagate de 500 GB. Bună investiţia, am făcut backup la tot, îmi actualizez acolo colecţia de muzică, ţin nişte filme HD pe care poate voi dori să le revăd, cândva cred că îmi schimb și routerul WiFi cu unul cu porturi USB, ca să pun hardul direct acolo.

Acum văd că un HDD extern 1,5 TB este tot 400 de lei. O jumătate de an mai târziu obţii capacitate triplă la aceiaşi bani. Ştiu că stocarea progresează cel mai repede dintre toate, dar în ritmul ăsta nu-ţi vine să mai cumperi nimic.

    2 comentarii

  1. Si eu am vrut sa fac aceeasi smecherie cu un Router WiFi cu USB. Partea proasta e ca la DLink-ul meu (Dir-655) portul USB e cam in plus. Merge sa legi un HDD extern (sau cu un rack) la el, dar viteza e super mica: ~3Mbps pe fir si ~0.3 pe wireless. Practic nu se poate folosi pentru mai nimic concret.
    Plus ca trebuie sa ai o aplicatie instalata pe fiecare calculator si care cere accesul exclusiv asupra hardului.
    Parerea mea ar fi sa te orientezi catre un PC vechi pe care il faci doar server de file-sharing si il legi pe ethernet cu Router-ul. Vezi doar sa nu consume prea mult curent.

      (Citează)

  2. De la Dlink nu stii la ce sa te astepti. M-as orienta spre un Asus WL-500 la care lumea zice ca printr-un update de firmware neoficial poti sa cuplezi inclusiv modemuri 3G pe USB. De HDD nu se plange nimeni. Sau poate ceva Linksys. Daca vrei sa mearga bine si transfer de viteza mare si gestiunea unui hard e bine sa apelezi la echipamente bune si mai ales la cele cu Linux integrat, ca sigur exista si firmware-uri bune. De exemplu pe cele Asus poti instala si client de torrent care sa scrie direct pe acel HDD conectat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus