un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin Herastrau

21 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Ieri după vizita la Arcul de Triumf am intrat şi în Herăstrău pentru o scurtă plimbare. Era un târg de meşteşugari români şi se vindeau aceleaşi produse ca şi la Unirii şi Kiseleff (meşteşugarii români probabil că au doar 2-3 domenii de activitate), adică vase de lemn, căciuli de blană, bibelouri şi turtă dulce. Nimic foarte interesant, deşi multă lume căsca gura. Ceva mai încolo am mâncat şi un colac secuiesc, că tot pofteam. Mi-ar fi plăcut să poți amesteca toppingurile pe el, să pui o zonă cu nucă, una cu scorțișoară și una cu susan. Un colac întreg cu acelaşi gust e prea mult.

La intrarea dinspre Charles de Gaulle se întâmplau alte ciudăţenii. Orange ridica un balon mare cu Pantera, Delfinul şi Fluturele. Nu cred că aveau de gând să-l şi decoleze, aşa că lumea îşi pierdea interesul şi pleca după un timp. Mie mi s-a părut amuzant că totul se întâmplă în faţa unei clădiri pe care scrie mare Vodafone. După care chiar la intrarea în parc era o zonă Nestea, cu ventilatoare cu vapori de apă, 3 femei îmbrăcate foarte sumar ce invitau trecătorii să guste un pahar de Nestea rece şi câţiva băieţi ce împărţeau aceste pahare. Bine bine, dar afară era un frig de tremuram tot. Săracele femei cred că îngheţaseră bocnă cu doar o rochiţă subţire pe ele. Iar lângă Nestea era o terasă pusă în drum şi stătea lumea la coadă la mici şi frigărui şi pastramă. Am băgat şi eu o porţie, de poftă, plus o bere Ciuc. Plăcerea romanului, micii şi berea. Nu ştiu de ce autorităţile, dacă descoperă că la toate aceste evenimente e plin de oameni ce stau la cozi imense ca să mănânce mici şi să bea bere, nu organizează săptămânal câte ceva. Piaţa Constituţiei de exemplu este mare și goală, s-ar putea face câte un festival al berii în fiecare weekend, măcar vara. Şi în Herăstrău e loc suficient pentru a rezerva o mică astfel de zonă, probabil şi în multe alte locuri centrale. 2 lei mititeii, 12 lei frigăruia sau pastrama. Ce mi-a plăcut e că ăştia aici nu se zgârceau când era vorbă să-ţi dea şi pâine, murături, muştar sau şerveţele, toate moca, iar un pahar de bere la doar 2,5 lei mai rar găseşti. Cam aşa s-au terminat Zilele Bucureştiului în Herăstrău.

    2 comentarii

  1. colacul secuiesc

    22/09/2009 la 12:17 AM

    kebab secuiesc nu ai gasit?

      (Citează)

  2. n-ai pus si tu o poza cu nestea, sa ne lamurim si noi mai ce aroma avea… :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus