un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi s-a umflat bateria

22 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Telefonul meu de muncă e un Nokia 6233. Bunicel modelul, dar de la o vreme nu mai ţinea deloc bateria. Şi prin deloc înţeleg că după 15 minute de convorbire se închidea singur, iar fără să vorbesc la el rezista maxim 24 de ore. Mă enerva super tare asta, mai ales când plecam din firmă şi nu mă puteam baza pe el. În plus, dacă îi dădeam jos capacul din spate mă chinuiam o grămadă să-l pun la loc, probabil că se rupsese vreun picioruş.

Am zis să-mi iau alt Nokia, ceva super ieftin. S-a dovedit că şi cele mai ieftine modele noi erau varză faţă de telefonul meu vechi, care avea totuşi ditamai ecranul şi bluetooth. Aşa că mi-am luat o altă baterie, ocazie cu care am descoperit că cea veche, din telefon, se umflase cu vreo 2-3 milimetri pe ambele fețe, de era aproape ovală. De asta nu se mai închidea nici capacul în spate. Colac peste pupăză, pe net scrie că unele pot chiar să explodeze. Aşadar, dacă aveţi baterie Nokia BP-6M (sau chiar şi alta), uitaţi-vă dacă nu cumva s-a mărit. Dacă va explodează în buzunarul de la pantaloni e foarte naşpa, că îi murdăreşte.

    23 comentarii

  1. si mie mi s-a umflat bateria la un 6100, am renuntat la el si l-am lasat prin sertar, acu cateva zile m-am uitat la el si am vazut ca mi-a rupt carcasa pe mijloc de cat s-a umflat.

      (Citează)

  2. Mie mi s-a umflat bateria la un Panasonic V40, mi-a stricat capacul, dupa aia nu mai mergea sa-l inchid decat daca puneam un cartonas intre el si bateria noua.

      (Citează)

  3. Nu mi s-a întâmplat niciodată și nici nu am mai auzit asta.
    În altă ordine de idei, te-ai gândit să pilești zona umflată? Iei o pilă sau niște glașpapir și hârșt-hârșt… până reintră în parametrii.

    Vorbesc serios, același procedeu se folosește pentru a înghesui o baterie mai mare în locul bateriei originale.

    http://programaresociala.ro/2007/12/21/Idei-Geeky-1-baterii

      (Citează)

    • mai bine o pui 5 minute pe flacara de la aragaz:)))) sau o bagi la cuptorul cu microunde…. cum plm sa o iei la pila?????????????

        (Citează)

  4. Daca bubuie.. Murdareste buzunarul :)) Cu sange

      (Citează)

  5. …and balls

      (Citează)

  6. lol, @Programare Sociala: crede-ma ca am incercat odata sa desfac o baterie si din greseala am intrat un pic cu cutterul in ea… au sarit niste scantei din ea si a iesit un fum cat sa-ti umple o camera… presupun ca glumeai cu pilitul…

      (Citează)

  7. Nu e vorba de pilit, desi o baterie e destul de subtire si nu trebuie pilita. De obicei cand e umflata are si capacitatea redusa si nu mai merita salvata.

      (Citează)

  8. am patit si eu cam acum un an, cu o baterie de acelasi tip. se pare ca au ceva probleme

      (Citează)

  9. salutare,
    am patit si eu asa ceva la un nokia 5300….baterie BL 5B….

    :(

      (Citează)

  10. si eu am patit –> pe baterie BP – 5M

      (Citează)

  11. Eu am un Nokia 6120. Mi s-a umflat bateria, a spart capacul din spate, iar autonomia a scazut foarte mult. Tine maxim 4 ore dupa incarcare daca vorbesti la el. Daca nu vorbesti tine cam 1 zi jumate. Se cere inlocuirea acumulatorului.

      (Citează)

  12. si eu am patit asa la nokia 6500 slide la bateria originala , apoi am cumparat alta iar in numai 2 luni s-a umflat si aia si nu mai tine … daca vb la tel nu tine nici 1 min decat daca este conectat la priza :(( carcasa nu are cum sa se sparga pt ca este din titan

      (Citează)

  13. si eu am un 6234 si mi sa umflat inca nu sa spart nmk ce o sa se intample

      (Citează)

  14. deci pina la urma de ce si cum se umfla bateria ?

      (Citează)

  15. Se poate dezumfla dupa un anumit timp? Am o baterie de Samsung Galaxy S Plus de 1650 mah si s-a umflat putin. Vreun sfat in afara de inlocuirea acesteia ?

      (Citează)

  16. “Petru”arunco repede la gunoi.

      (Citează)

  17. Si mie mi sa umflat bateria la telefon
    Se poate dezumfla
    Daca da cum

      (Citează)

  18. catalinacarpov

    30/06/2015 la 5:16 PM

    miemiacazuttelefonulinapasiisaunflatbateriacesafac?

      (Citează)

  19. Se umfla din 3 motive:
    1- si-a depasit ciclurile de incarcare, bateria o poti incarca si descarca de un nr finit de ori, 500-1000, si daca il incarci de 2 ori pe zi, 500 de incarcari se duc in 10 luni…
    2- incarcatorul nu e original si il lasam la incarcat peste noapte, incarcatoarele aprobate de apple simt cand bateria e incarcata si opresc incarcarea, o baterie se incarca in mod normal in 3-4 ore restul de ore in care primeste curent de la incarcator ii sunt nocive
    3- supraincalzirea, daca incalzesti o baterie ii termini viata mult mai repede.
    Cat despre umflat, daca ajungi sa vezi e foarte rau.
    Un semnal de alarma il primesti cand telefonul incepe sa se inchida desi mai are 10-20% baterie, dupa asta, in cateva zile-o luna o sa inceapa sa isi mareasca volumul, asta inseamna ca cel mai slab element cedeaza si acesta este display-ul, daca este capsulat telefonul, am vazut multe telefoane cu display-ul dezlipit, problema fiind bateria care-l impinge. deci, mergeti si cumparati baterii noi, originale, pe care le gasiti doar din dezmembrari, ca nimeni nu vinde baterii originale. http://baterii-iphone-6.ro , cititi mai multe aici

      (Citează)

  20. Radule, ai dat cel mai ordonat, logic si pertinent raspuns! Felicitari !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus