un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Candideaza Oprescu

13 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

“Voi anunţa candidatura cât de curând, ca sa terminăm cu circul asta, că dă senzaţia de neseriozitate. Probabil că mâine la festivităţile de la Arcul  de Triumf, prilejuite de sărbătorirea a 550 de ani de atestare documentară a Bucureştiului”, a declarat Sorin Oprescu la emisiunea 3×3 de la Realitatea TV.

Păi cum? Transformăm sărbătoarea oraşului într-un moment politic pentru primar? E frumos aşa ceva? Ştiu că Băsescu face la fel când tot cheltuie banii statului pe deplasări inutile la bâlciuri şi sărbători rurale, în loc să mai şi conducă ţara, dar na…  Oprescu e cel nevoit sa demonstreze că e mai bun decât Băsescu pentru a-i fura funcţia.

Eu n-am crezut în Oprescu atunci când au fost alegerile la Primărie şi nu cred nici acum. Nu m-a convins cu nimic. Nu simt că a făcut nimic, în afară de cel mai lung cârnat din lume. Măcar Videanu, controversat cum a fost, a schimbat nişte borduri care acum arată bine. Oprescu n-a făcut nimic concret sau eu n-am remarcat nimic. Sunt foarte curios câţi din cei care l-au votat pentru Primărie l-ar vota şi pentru Preşedinţie. A pierdut din suporteri sau i-a menţinut?

    9 comentarii

  1. nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma..mai exact :

    ” Sorin Oprescu, candidatul independet la primaria capitalei, si urmatorul candidat independent la prezidentiale nu este chiar asa de independent precum pare. Spunea ca acesta este ajutat in toate sensurile de catre PSD, (..) ca Geoana a plecat in SUA pentru a-si scrie o carte, dar de fapt el a plecat acolo sa “aranjeze” prezidentialele pentru Sorin Oprescu (…) Tot in discutie au ajuns sa spuna ca voturile lui Geoana vor ajunge la Oprescu. Aceste discutii sunt fragmente din sedinta urgenta a PSD.”

    asta e un fragment din comentariul unui user pe site`ul spunesitu.ro ..oke, e doar un comentariu..dar nu m`ar mira deloc daca s`ar intampla asa..

    comentariul integral il gasesti aici: http://www.spunesitu.ro/probleme/1534/interese-politice.html

      (Citează)

  2. who the fuck cares… oricum nu o sa se intample nimic.. ca iese tot basescu ca iese oprescu… nobody gives a shit… ministrii din invatamant tot pe banda rulanta o sa se schimbe in 4 ani… romania tot cum a fost o sa ramana, si tot asa

      (Citează)

  3. Imi pare rau ca nu candideaza Tiriac , in secunda 2 l-as vota , chiar daca masinaria politica sigur l-ar dobora si pe el iar manariile s-ar face in continuare .

      (Citează)

  4. Ar fi o totala lipsa de caracter din partea lui Oprescu sa faca asa ceva, nu ca m-as astepta de la un asemenea individ sa-l aiba (chiar nu-mi explic cine l-a votat primar). Cel putin Basescu si-a regizat o scuza prin abandonul lui Stolojan. Oprescu a declarat de la inceput ca daca ajunge primar al Bucurestiului nu candideaza la presedentie, si e “independent”, nu are alte obligatii politice.

    Sper ca romanii sa nu fie atat de cretini incat sa-l voteze (iar), macar ca sa ne scuteasca de cheltuielile cu alte alegeri pt primarie, daca nu sa taxeze nesimtirea crasa la care se intind politicienii. E de-a dreptul ridicol. E adevarat, si eu am votat (si as mai vota) cu Ciuhandu, dar cred ar trebui sa se interzica candidatura la presedentie pentru cei care au fost alesi deja pe o functie de inalta responsabilitate, cum ar fi primaria unei mari metropole (sau macar a capitalei). Nu de alta, dar devine un obicei.

      (Citează)

  5. @laur: conteaza, chiar daca toti fura sau isi favorizeaza partidele. Legile importante, politica externa, implicarea in diverse razboaie si alte asemenea depind de cine e la putere. Te inseli daca ai impresia ca nu iti influenteaza si tie viata, criza actuala fiind cel mai bun exemplu. De exemplu daca ar fi castigat altii alegerile din noiembrie probabil ar fi furat la fel de mult, dar poate ca profesorii ar fi avut salariile marite. Daca ar fi castigat altul la primarie, poate asfalta strada X in loc de Y, sau pornea alt proiect in loc de cele curente.

    @L!nux: ce ti se pare asa bun la Tiriac? E un afacerist care n-are nici o treaba cu tara sau cu mersul ei, decat in masura in care ii influenteaza afacerile. Nu stiu de ce mai sta pe aici din moment ce oricum are adresa oficiala la Monte Carlo. Mi se pare ca se exprima foarte greu si lent si nu-l vad potrivit pentru o functie de inalta responsabilitate politica.

      (Citează)

  6. Nu se exprima deloc greu , a fost aseara la Antena 1 la o emisiune cu Stoiceasca , omu a zis clar ca nu vrea sa intre in politica si nici nu-l intereseaza , eu unul il admir si ii recunosc meritele , e cel mai bogat om din romania sau aproape cel mai bogat si a facut banii cinstit (sau cel putin asa se pare intrucat nu a fost implicat in nici un scandal) si mi se pare un foarte bun manager si administrator , toate afacerile lui sunt de succes si cu o cota buna de piata si incredere . Cele mai bune si cele mai sigure asigurari sunt la Allianz-Tiriac , Unicredit_Tiriac iar o banca destul de serioasa , Tiriac Leasing , Metro plus multe altele .
    Eu il admir ca om pentru ca a stiut sa isi pastreze numele nepatat si a avut decenta sa nu se faleasca cu banii si influenta lui .

    Pe cine sa votam la alegeri ? Pe gluma de Basescu , pe mercenaru de Oprescu , pe Printesa Antonescu , pe Oieru Becali , Pe nebunu Vadim , hai sa fim seriosi , oricare vine la presendentie nu o sa faca nimic pentru ca :

    1. Nu poate , el nu are functie executorie , aceea o are primul ministru care e ales dintr-un partid politic si stim bine ce lichele sunt in partide si cum fac cu randu la guvernare vezi Sarbu , Andronescu , Mitrea , etc sau glume de ministrii Videanu , Udrea … sa fim seriosi , sunt o apa si un pamant toti .

    2. Este presat de partidele politice si de cei ce au cotizat pentru campania prezidentiala , de ce nu se fac publice cotizatile de catre terte parti ? Pentru ca pe urma s-ar intra la banuiala cand iau contracte de miliarde in moduri dubioase .

    Eu tot aud pe la Tv “mergeti la vot ” eu ma intreb de ce ???? pe cine alegem , teoretic prezenta mica la vot e o palma peste obrazul politicienilor insa la noi obrazul e atat de gros incat palma nici nu se simte .

    Eu nu o sa votez intrucat nici unul dintre candidati nu merita efortul si timpul meu de a ma duce la vot .

      (Citează)

  7. ne influenteaza faptul ca in cativa ani china si rusia o sa devina conducatorii lumii.. si obama o sa fie inlocuit la urmatoarea candidatura de un alt “urmaritor” care “preia initiativa”; oricat s-ar fi marit si salariile alea si oricat s-ar fi facut inca 2-3 strazi, tot la acelasi nivel ramanem- esti mai optimist si nu vreau sa fiu gigi contra si din punctul asta de vedere… pur si simplu nu vad un viitor prea diferit pentru romania

      (Citează)

  8. Stii care e singurul avantaj al unei candidaturi urmate de alegerea lui Oprescu la Presedintie? Ca nu va mai fi primar si Bucuresti-ul ar avea o sansa noua sa aleaga pe cineva cu adevarat capabil pentru aceasta functie. In rest, Oprescu e tot un fel de Basescu, doar mai putin hahaitor dar si mult mai habarnist. Basescu macar e un politician feroce…

      (Citează)

  9. Da, poate revine Basescu la Primarie :P Ca altfel sigur vor fi Blaga sau Orban sau cine candida de la PSD.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus