un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Si phishingul e o arta

14 Aug 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Banca TransilffeisenCred că am mai scris eu despre phishing şi mai ales despre faptul că mai toate mesajele aparent de la bănci par a fi scrise de puşti de clasa a 4-a care încearcă să facă şi ei o manevră pe net. Niciodată nu am văzut un mail de phishing scris profesional, aşa cum ţi-ar scrie o bancă sau un ofițer de presă, cu formulă de introducere, antete, exprimare corect gramaticală şi fără litere mâncate. Exemplul ataşat însă este cel mai amuzant văzut până acum.

În primul rând că face menţiune şi pare a fi trimis de Banca Transilvania, dar footer-ul şi logo-ul din stânga sus sunt cu Raiffeisen Bank, probabil rămase de la alt phishing. O fi vreun template de Word. Subiectul era “utilizator adougat” şi chiar şi în text se găseşte cuvântul “adougat”, plus un “căte” în loc de “către”. E greu să-ți arunci privirea pe ce ai scris înainte să-l trimiți la mii de oameni, sperând să pară real? Mai există Astral Telecom? Nu se cheamă UPC acum? Amatori.

  1 comentariu

 1. total jenibil. eu am primit unul care redirectiona catre introducerea idului pentru Raiffeisen Online insa din pacate nu avea URL spoof intrucat am vazut in bara de adresa cu totul alta adresa decat cea care se dorea a fi… amatori si astia

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus