un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Stiu ce voi citi spre sfarsitul anului

21 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Şi anume ultima carte din trilogia Void a lui Peter Hamilton. Scriam acum vreo lună că am terminat de citit Pandora’s Star şi Judas Unchained, două cărţi SF despre război, spionaj, trădări și invazii extraterestre [La sfarsit de Steaua Pandorei]. Trilogia Void are loc în acelaşi univers, dar un mileniu mai târziu. Multe din vechile personaje apar şi în aceste cărţi, spre bucuria mea, dar lumea imaginată acum de Hamilton este mult mai ciudată. Centrul galaxiei noastre se dovedeşte a fi de fapt încojurat de o barieră de netrecut, the Void, dar cei câţiva oameni care au ajuns acolo trăiesc într-un fel de paradis în care au tot felul de puteri speciale şi îşi pot modela lumea după dorinţa proprie. Omenirea din afară a evoluat destul de mult, jumătate s-a unit într-o formă superioară de inteligenţă, cealaltă jumătate încearcă să pătrundă în interiorul Voidului, dar alte rase extraterestre nu vor să-i lase deoarece migraţia în interiorul acelui micro univers ar duce la mărirea sa şi la distrugerea galaxiei.

Am citit Dreaming Void şi Temporal Void, primele două cărţi din trilogie. A treia, Evolutionary Void, ar trebui să apară spre sfârşitul anului. Cărţile urmăresc diverse personaje noi şi vechi ce reprezintă câteva din facţiunile din politica oamenilor, extratereştrii trimit o grămadă de nave ca să oprească migraţia în Void, cei ce vor să ajungă acolo o caută pe o femeie ce are o putere specială şi conduşi de ea ar putea să treacă de barieră impenetrabilă, iar în paralel se prezintă şi ce fac câţiva oameni în interiorul Voidului. După ce am citit cele 4 cărţi scrise de George RR Martin din seria Songs of Ice and Fire şi am rămas cu buză umflată până când va apărea continuarea, m-am decis să nu mai citesc nimic ce nu are deja povestea finalizată. Uite însă că nu m-am putut abţine, iar acum aştept să treacă lunile ca să văd cum se rezolvă misterele trilogiei.

    2 comentarii

  1. VREAU SI EEEEU. Temporal Void este a ta? Daca da, vrei sa o vinzi sau macar sa o imprumuti putin :D?

      (Citează)

  2. Am un PDF, daca vrei e al tau pe email.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus