un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Spring Trest

28 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Spring Trest

Despre Mega Image-ul din cartier am tot scris [În recunoaștere la Mega Image]. Lângă el este un alt supermarket destul de popular, mai ales de când au scos afară toate frigidere cu băuturi pe le poţi cumpăra direct de acolo. În plus, e şi non-stop. Spring Trest se numește și mai sunt câteva în București, plus supermarket-ul Primăvara din City Mall care tot de ei ține.

Magazinul acesta m-a enervat mereu. Înăuntru e foarte puţin loc, abia ai pe unde trece atunci când te întâlneşti cu o altă persoană pe culoarele supermarket-ului. Magazinul are diverse frigidere cu iaurt, brânzeturi, mezeluri şi altele în jumătate din suprafaţa sa, iar acestea fac schimbul de căldură tot înăuntru, prin urmare în Spring Trest o căldură de curg apele pe tine imediat ce intri. Mulţi ani la rând, vara, toată ciocolata era topită în raft şi nu vreau să mă gândesc câte alte produse se stricau de la căldură. De la o vreme au rezolvat această problemă instalând încă un frigider în care au mutat dulciurile, dar biscuiții, chipsurile, sosurile, borcanele de diverse murături şi legume şi produsele de igienă tot în cald stau. De asemenea, deranjant este şi că un boschetar din cartier stă mereu la ușa acelui magazin şi cere tuturor clienţilor nişte bani ca să-şi ia băutură și ţigări (cum a zis odată într-o cugetare foarte adevărată, “dacă bei și nu fumezi, e degeaba”). E inofensiv şi amuzant de multe ori, dar e şi genul care vorbeşte singur non-stop şi te toacă la cap dacă stai 5 minute la coadă la casă. În plus, e veşnic acolo deoarece angajaţii magazinului s-au împrietenit cu el şi îi dau câte o bere şi câte o ţigară. Excelentă metodă de a speria clienţii.

Joi am observat că fac şi manevra descrisă de Vlad Petreanu [Inflexibilă până la centimă], adică afişează un preţ la raft şi la casă descoperi că era mai mare cu câţiva bani. Am luat un Lipton pe care scria 2,85 lei iar la casa costa 3 lei. Culmea, oricum plăteam cu 3 lei şi nu aveam de gând să aştept restul de 15 bani, dar m-a enervat atitudinea senină a casierei care mi-a spus că este 3 lei, atât costă şi atât trebuie să plătesc. Legea română spune clar că preţul valabil este cel afişat la raft şi magazinele trebuie să-l respecte. Ghinionul lor dacă produsul s-a scumpit în baza de date dar încă nu au actualizat şi eticheta de la raft, ei trebuie să suporte pierderile. M-am gândit că ok, poate tocmai s-a scumpit sucul şi n-au modificat şi eticheta din frigider. Azi, 4 zile mai târziu, tot 2 lei şi 85 bani scria la raft. Astfel de manevre mă enervează din principiu, aşa că luni voi face o plângere la Protecţia Consumatorilor.

    5 comentarii

  1. Chestia cu ciocolata topita in raft am observat-o in fiecare vara in foarte multe magazine, inclusiv in Carrefour Unirii. E drept ca acum au si la rece la parter, dar in continuare rafturile cu ciocolata de la etaj raman la fel de prost amplasate langa zona cu produsele de panificatie uneori calde.

      (Citează)

  2. Babanu is se zice boschetarului :)

      (Citează)

  3. Pana la urma ai facut reclamatie la Protectia Consumatorului?Daca da, ce reactie au avut?

      (Citează)

  4. Am uitat, ca am fost in concediu azi. Maine, ca tot ma duc la munca, am timp si de reclamatii :P

      (Citează)

  5. sucarelmargelu

    26/10/2009 la 2:56 PM

    Clientul este nemultumit intotdeauna,asa ca ia mai mergeti voi si la munca la tara.
    Voi cei purtatori de creier,care nu ati facut nimic altceva in viata voastra de labari,decat sa va dati cu parerea despre cei care au avut puterea sa faca ceva in viata asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus