un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

6/27

27 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Citez din Twitter-ul lui @DanBerte:

  • this tower will collapse
  • business tower still burning on several floors. looks like scenes from 9/11. firemen are heroes.
  • major fire at business tower în Bucharest. this building will collapse: http://twitpic.com/8i5up

Pornind de aici, câteva mici observaţii/păreri personale:

  • e plin netul românesc de experţi în fizică şi arhitectură, după cum se vede în citatul de mai sus. Propun ca acest incendiu să se numească 6/27 de acum încolo.
  • felicitări pompierilor care au intervenit rapid şi eficient şi au avut toate dotările necesare.
  • la nivelul străzii părea dezastru, poliţiştii se rugau de oameni să stea mai în spate, reporterii erau călare pe primari chiar la baza clădirii, când aceasta încă mai ardea şi poate mai cădea ceva de sus, etc.
  • au sărit toţi reporterii pe Boc în momentul în care şi-a făcut apariţia, că ce cauta acolo, a venit să-şi facă reclamă politică? O fi venit, dar în acelaşi timp e şeful guvernului şi are dreptul să fie la locul unui dezastru cu implicaţii administrative şi financiare. Ba chiar are şi puterea legală de a le ordona tuturor celor prezenţi acolo ce să facă în continuare. Noi ăştia fără astfel de funcţii ne uităm la TV şi ne dăm cu părerea pe Twitter, primul-ministru se poate duce acolo.
  • când Băsescu şi Boc şi alţii se duc la toate festivalurile posibile, la toate evenimentele, băile de mulţime și sărbătorile religioase, unde e clar că fac campanie politică, e OK. Îi filmează televiziunile, râd alături de ei. Dacă apar şi la locul vreunui incendiu sau alt dezastru, nu e bine. N-au ce cauta acolo.
  • o zi mai târziu, toţi se întreabă de ce a primit această clădire aprobare de construcţie. A luat foc de la un fulger sau de la o firmă luminoasă, ce legătură are asta cu aprobarea de construcţie. Prea mulţi latră fără motiv.

Întâmplător un vorbitor la Realitatea are dreptate: Bucureştiul e un oraş foarte urât. În zona Armenească sunt numai clădiri vechi, dar între ele s-a făcut un turn de sticlă. Acelaşi scandal şi în cazul Sf. Iosif. Calea Victoriei arăta bine, dar a rezolvat-o Videanu când a aprobat un turn de sticlă vizavi de Palatul Regal. În Parcul Tineretului planul aprobat al unei clădiri P+1 s-a transformat peste noapte în P+14. Facem aşa, câte un turn aici, câte unul acolo, pentru că ies bani frumoşi pentru antreprenor, dar oraşul se transformă într-o varză totală. Mie îmi place cum s-a făcut în Paris. “Avem nevoie de turnuri înalte, de clădiri moderne de sticlă? Foarte bine, faceţi-le pe toate în capătul oraşului, nu pe unde avem loc prin orasul vechi.” Şi aşa a luat naştere cartierul La Defense, plin numai de zgârie-nori şi vizitat inclusiv de turişti doar pentru a vedea toate aceste clădiri în acelaşi loc. Simplu şi eficient.

Update: Vlad Petreanu scrie excelent despre subiectul aprobărilor și al protestelor – Lacrimi de crocodil si fum de tamaie.

    1 comentariu

  1. Intamplator acolo are birouri si banca mondiala stiam eu acum ceva vreme ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus