un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Stiri de la Danut

18 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

În general îmi păstrez pentru mine părerile despre alte bloguri şi conţinutul pe care îl publică, deoarece consider că acesta este un domeniu în care fiecare face ce vrea şi depune cât efort consideră că e necesar, iar rezultatele se văd oarecum proporţional în numărul de vizitatori şi comentarii şi în cum te privesc alţii dpdv calitativ. Dar unele chestii nu le înţeleg şi am un exemplu concludent acum.

Danut.info scrie probabil câteva sute de posturi în fiecare zi cu orice chestie care poate fi considerată o ştire. Dar fără nici un detaliu sau informaţie utilă, de exemplu “Loredana Groza a pozat goală din nou”. Asta e tot postul. Nu zice unde, nu zice de ce, nu zice de unde a aflat, cu ce ocazie, etc. “Mihaela Rădulescu ar putea părăsi definitiv România pentru Monaco”. Din nou, când a declarat asta, unde, ce a zis, cum s-a motivat, etc. Când ştirea este la fel de lungă ca şi titlul ei, cine te aştepţi să o citească? Plus că sunt toate copiate de pe diversele site-uri de ştiri, uneori la a 3-a mână, dar măcar alte site-uri dau detalii suplimentare.

Uitaţi altă interesantă: titlul este “Rezolva problema lui Busu”, bănuiesc deci că este vorba de prezentatorul de meteo de la ProTV (care, din motive suspecte, nu poate doar să ne spună dacă va plouă sau nu, trebuie să dea şi o ghicitoare în fiecare zi). Problema, afişată pe site ca un post de sine stătător, este următoarea: “Un tată simte că i se apropie sfârşitul. Are trei copii şi o ultimă dilemă: cui să-i lase averea?”. Şi atât. Iar sub toate aceste posturi deosebit de interesante sunt inevitabilele butoane de adăugare pe Digg, Mixx sau Del.icio.us. Observaţi tot pe acest site de ce auto-taggingul este o idee proastă, pluginul luând ce cuvinte crede el de cuviinţă şi transformându-le în tag-uri, inclusiv prepoziţiile.

danut.info

    3 comentarii

  1. Mare e grădina ta. Când n-ai creier și citești în diagonală ajungi ca dănuț.

      (Citează)

  2. Dar tu crezi ca ala scrie ceva? Genereaza doar, parseaza, foloseste un tool.

      (Citează)

  3. Chiar si asa, care e scopul? E clar ca nu parseaza bine, de ce sa faci efortul de a configura asa ceva?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus