un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Femeile si pungile de firma

25 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Văd ziua foarte multe femei care, pe lângă poşeta din dotare, mai căra cu ele câte o pungă de hârtie pe care scrie Zara, Steilmann, Peek & Cloppenburg, Marks & Spencer sau alte asemenea branduri de mall. Iar când te uiţi ce au în pungă, descoperi un sandviş şi o umbrelă, că poate plouă (la noi e o problemă cu datele meteo, Daniela Crudu pe Antena 1 face prea mult pe proastă, în loc să zică vremea, iar Busu se încurcă în glume şi ghicitori şi uită de ce apare la televizor; o bătaie strică, o umbrelă la tine nu). E clar că vor să se laude că au facut cumpărături pe acolo, dar ce explicație rațională ar putea găsi pentru o motivație nevinovată: s-au terminat pungile normale? Nu aveau în casa nici una mai bună decât cele de hârtie date de magazine? E interesant de observat că pungile de plastic nu se refolosesc niciodată de către femei, că e de porc. Trebuie să fie de hârtie. Plastic pentru piață, hârtie pentru defilat prin oraș în drum spre servici și înapoi.

Azi în metrou s-a urcat o femeie cu o pungă pe care scria Louis Vuitton, suficient de mare încât să intre toată garderoba lui Michael Jackson în ea. Pe bune, era cea mai mare plasă pe care am văzut-o eu. Cred că e nevoie de o coală A0 pentru a face o pungă aşa mare. Atât de mândră să fie că şi-a luat cândva vreo eşarfă de la LV încât se lăuda cărând paporniţa aceea pretutindeni? Se pare că da, deoarece în paporniţă căra o bluză şi o umbrelă, de această dată. Noroc că astfel de practici sunt exclusive femeilor, că altfel aş scoate şi eu o plasă de la Harrods şi aş umbla cu ea prin oraş, doar aşa la mişto, să arăt ce cool sunt şi unde mi-am făcut cândva cumpărăturile.

    8 comentarii

  1. Ma doare s-o spun, dar si prin Marea Britanie se poarta moda asta. Mai rar si mai putin, zic eu, dar tot este. La facultate am numarat ceva pungi de Topshop si M&S pline ochi cu carti si cursuri..

      (Citează)

  2. Eu sunt genul de persoana care prefera sa isi ia un ghiozdan in care sa indese tot ce e nevoie, doar doar nu o avea nevoie de chestii suplimentare (gen pungi, plase etc.). Dar daca ar fi sa trebuiasca sa car asa ceva dupa mine in mod sigur as lua o punga de hartie din simplul motiv ca e mai frumoasa. Si nu neaparat una de la vreo firma, ci poate una de cadou pe care eventual sa nu scrie vreo balarie, sau sa fie cu mos craciun, reni, clopotei etc.

      (Citează)

  3. Moda cu aceste carrier bags e de afara, citeste ceva de Sophie Kinsella, daca vrei. Sincer, desi nu sunt ahtiata dupa cumparaturi, mereu reutilizez pungile, chit ca sunt de kaufland, chit ca sunt de Sephora, dar prefer sa iau mancarea, daca este cazul intr-o punga Sephora care este mai practica decat intr-o punga Kaufland care e si mare, si urata. In general inghesui castronasul in geanta si asa se strica (nu-mi plac gentile imense, prefer minimul util la mine).

      (Citează)

  4. Mie nu-mi plac pungile de nici un fel. Nu imi place sa am mainile ocupate. Si daca merg la cumparaturi, nu imi place sa se holbeze lumea la ce am in pungi. Asa ca prefer sa bag totul intr-un ghiozdan.
    Deci nu toate suntem la fel :P

      (Citează)

  5. pe de alta parte, o femeie care nu doreste sa poarte ghiozdan (pentru ca un ghizodan nu prea merge la o tinuta care nu e sport), si care nu are loc de umbrela in geanta, … in ce punga ar trebui sa-si puna umbrela ? intr-o punga cu selgros ? sau cu mega image ? sincer, daca nu mi-as mai lua ghiozdanul si ar trebui sa car o punga dupa mine, si eu as cauta sa aleg o punga mai ok, preferabil de hartie. N-as vrea sa para ca tocmai am cumparat cartofi de la obor si ma plimb cu ei prin oras… Sau se poate sa nu-ti pese ce cred ceilalti, dar asta deja e alta discutie…

      (Citează)

  6. Si pungile de hartie sunt mai practice, se pliaza mai frumos, nu am ditai guguloiul in geanta.Acum cand ma voi duce la cumparaturi, nu-mi iau ghiozdanul cu mine ca am prea multe de cumparat si nu am chef sa ma doara spatele, am o punga mare de rapita cum iti dau prin Franta pe la supermarketuri, platita 30 de centi la vremea ei dar rezistenta si isi face treaba f bine. Si pachetelul cu mancare sta in geanta ca nici mie nu-mi place sa car dupa mine prea multe chestii.

      (Citează)

  7. De fapt si de drept cred ca intrebarea care se cere este “de unde stiai tu ce au respectivele in punga” :).

    Pe de alta parte, da, femeile considera ca o plasa este mai usor de carat si cum asta e un prilej sa se afiseze, acesta nu trebuie ratat. Nu?

      (Citează)

  8. Eu nu suport sa am mainile ocupate pe strada si daca am ceva de carat, utilizez un ghiozdan sau o geanta de umar. Asa ca nu inteleg nici o forma de punga. Cele de hartie nu sunt mai usor de pliat si nici mai practice. Sunt din hartie, ce ma-sa. Si zic doar ca daca femeile au nevoie de o punga in care sa care diverse lucruri, cum se face ca toate aleg una pe care scrie Zara sau Steilmann?

    @Geo: m-am uitat la ele in pungi, nu dadeam exemplele la intamplare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus