un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fast Food Teriyaki

25 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Teriyaki

Quiznos din mall-ul Băneasa s-a închis şi în locul său s-a deschis un fast food cu specific japonez, numit Teriyaki. Mi s-a părut destul de interesant conceptul (e și în Liberty Center Rahova, dar nu mâncasem niciodată). Pentru mâncare ai de ales între orez sau tăiţei (de două feluri) peste care se adăugă salată şi apoi carne (pui, porc, vita sau creveţi, sau amestec de două dintre ele) iar la sfârşit unul din cele patru sosuri (teriyaki clasic, pan-asiatic, ceva de portocale şi încă unul pe care l-am uitat complet). Ei se laudă că mâncarea este foarte sănătoasă şi că are puţine calorii, orezul fiind făcut la abur iar carnea fiind gătită fără ulei, doar cu apă (se face în faţa ta, pe plită). Mai au şi o supă cu tăiţei şi nişte rulouri japoneze.

Eu am mâncat o porţie cu orez, salată, pui şi creveţi, cu sos pan-asiatic la sfârşit. Din cauza modului de gătire, la început mi s-a părut că nu prea are gust. E ceva mai bună după ce amesteci salată cu orezul şi eventual adaugi şi sos de soia din pliculeţe. Recomandarea mea ar fi ca la sfârşit, când aveţi de ales unul din cele 4 sosuri, să cereţi să vă pună mai mult. E ok mâncarea, deşi cam scumpă având în vedere că totuşi e orez, salată şi pui.

Orez cu salata, pui si creveti

Scriu cam mult despre mâncare.

    9 comentarii

  1. Poate ar trebui sa faci un blog culinar, sau cu parerile tale despre restaurantele din Bucuresti. Stiu ca nu e tocmai original dar deh, daac tot te pasioneaza mancarea :D

      (Citează)

  2. Nu e cazul inca, nu mananc asa mult in restaurante si nici nu pot avea o parere foarte compententa pe acest subiect.

      (Citează)

  3. Mancarea prea scumpa nu merita

      (Citează)

  4. Mancarea este in opinia mea la acelasi pret cu cea de la fast-foodurile alaturate. Cantitativ vorbind. Nu e junk-food, se face in fata ta, nu se prajeste nimic si nu se reincalzeste la microunde nimic. Eu cu sotia mancam de fiecare data cand avem ocazia acolo. Gustul este foarte bun, sosurile sunt bestiale si tot farmecul este dat de manevrarea betelor. N-am incercat supa insa coltunasii aceia sunt si ei foarte buni. Il prefer oricand mancarii de la McD, KFC sau BK.

      (Citează)

  5. Atata timp cat esti obisnuit cu mancaruri grele romanesti sau cu junk-food-ul, foarte greu vei putea aprecia gustul rafinat al unui fel de mancare gatit intr-un stil light (cum gatesc ei cu apa). Este mai scumpa, la fel cum toate produsele naturale sunt scumpe. eram zilele trecute si am observat: eu cu inca o persoana mancam cate o supa de la teriyaki (in total 16 lei), si o multime de oameni care mancau “eftin” de la kfc mcdonalds si burgerking. dar total nesanatos pt ei… numai bine!

      (Citează)

  6. si iata cum ai nostri francizati dau cu bata in balta (la 2 ore de la postarea primului comment). plecat in pauza de masa ca de obicei catre ei pt un meniu “orez, legume yakisoba” = 6 lei, ajungi sa ramai perplex cum la 2 zile dupa ce ai fost ultima oara te lovesti de idiotenia asa zis afaceristilor din romania: acelasi menu, aceeasi compozitie, aceeasi cantitate, acelasi loc (sa mai continui?)… PE TIMP DE CRIZA EC. = 10 lei… speechless. pai vreti sa va scoateti franciza de 16000 euro si investitiile de 65000 euro pe timp de criza ec. marind preturile? =)) clar ca aveti un management CHIOR. adio teriyaki experience: 3 clienti in minus (cei care veneam la 3 zile). in curand un spatiu liber in locul vostru. bye-byyyeee. PS: si apoi te intrebi dc romanul se duce acasa si manaca o mana de orez, una de taietei si una de varza cu un sos iute iar tu dai faliment… DAR: sa mancam sanatos, ACASA :)) salve!

      (Citează)

  7. Mie mi se pare ca exagerati un pic cu “gustul rafinat” si “gustul foarte bun”. In fond e orez cu salata si cu pui, facut la abur si prajit fara ulei. Gustul lipseste pana nu ii pui sosuri sau eventual si soia, cum imi place mie in orez. E bun, o fi mai sanatos, dar sa nu exageram totusi.

    @Asim: despre preturi fac un post nou, ca ma gandeam si eu recent la strategia gresita a restaurantelor de pe la noi prin tara.

      (Citează)

  8. Eu as fi curios ce aditvi sunt in sosuri. Pot sa fie pline de substante care sa anuleze “sanatatea” data de gatitul fara ulei.

      (Citează)

  9. @ nwradu: Sosuri: Teriyaki (dulce), Pan-Asiatic(moderat), Sweet-Chilli(Picant), Orange Zing (f. dulce), Sos de ananas

    @ nea_caisa: toate sosurile sunt 100 % naturale din fructe, ginger, soia !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus