un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amenzi

7 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Se tot plânge lumea şi înjură radarele de prin ţară. “Nu avem drumuri, stăm cu orele în trafic, iar apoi când în sfârşit prinzi un pic de drum liber, îţi dă amendă că ai avut 80 km/h într-un sat”.

Adevărat, dar legea e lege şi nu poate fi exprimată altfel decât prin praguri fixe. Acest prag s-a fixat la 50 la oră. Lumea merge de obicei cu vreo 60-70 şi înjură pragul prea mic. Dacă ar creşte pragul la 60 km/h, lumea ar merge cu 70-80 prin aceleaşi locuri şi după vreun an ar considera că şi pragul nou este prea mic. Iar oamenii din acele sate ce vină au, de trebuie să treacă maşinile pe lângă ei cu 80 la oră, doar pentru că şoferii bagă viteză după ce au stat în ambuteiajele oraşului?

Evident că nici eu nu merg cu 50 km/h (scriam mai jos de un 79 prin Bucureşti, în trafic), dar sunt conştient că risc o mare amendă pentru acest lucru. Dacă mă pomenesc cu ea acasă, nu o să mă vait că vai cât de greu se circulă şi când în sfârşit am apăsat şi eu pedala, mi-au dat bulangii amendă. Cunoşteam regulile, ştiam ce risc. Asta după ce ieri mi-a venit pe mail un powerpoint cu o grămadă de slide-uri, în care cineva aproape făcuse o criză de nervi după ce primise acasă o amendă pentru viteză mare dupa modul descris mai sus de mine.

    2 comentarii

  1. Problema nu-i cu limita de viteza. Problema e ca fiecare drum important ce leaga orase mari TREBUIE sa treaca prin centrul fiecarui sat sau oras mai mic. Nu exista centuri, nu ai pe unde sa ocolesti, chiar daca nu ai treaba in localitatea respectiva trebuie s-o traversezi cu viteza mica.

    Un om normal n-are nici timp, nici rabdare sa respecte legea asta…

      (Citează)

  2. @Melk

    Bine, aceste drumuri importante de care vorbesti tu au fost facut cu multi multi ani in urma si trec prin sate asa cum si raurile trec prin asezarile umane. Cu alte cuvinte cam asta era ideea sau scopul lor, intr-o tara preponderent rurala.

    Ca in Romania capitalismul nu reuseste sa faca altceva decat malluri, nu si autostrazi / sosele / centuri / orice altceva , aici ai dreptate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus