un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se face filmul A Game of Thrones

22 Apr 2009  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

George R.R. Martin, autorul cărţilor din seria A Song of Ice and Fire pe care le citeam lunile trecute, a anunţat pe blogul său că din octombrie încep filmările la A Game of Thrones, filmul făcut după prima carte. Proiectul este iniţiat de HBO, locaţia aleasă este Irlanda de Nord, iar eu încă nu m-am prins dacă e un film sau o miniserie. Sper să iasă ceva de calitate. Şi sper mai ales că lucrează la volumul 5 şi la următoarele, ca să nu îmbătrânesc până termină seria.

    18 comentarii

  1. miniserie, stiu eu. nu cred ca ar avea cum sa bage macar un sfert din carte intr-un film…

      (Citează)

  2. auzisem ca episodul pilot ar fi deja terminat…

      (Citează)

  3. se pare ca erau zvonuri false daca el zice ca incep in octombrie :p

      (Citează)

  4. sau poate moare el pana termina :d si ramai cu buza umflata

      (Citează)

  5. da, numai ca toate cartile cu narnia fac cat un volum din ice and fire :P

      (Citează)

  6. @Jen: eh, s-au mai vazut cazuri. La fel zicea lumea si despre Harry Potter si despre Narnia si altele, si s-a putut. Fanii cartilor s-au strambat, dar sunt o mica parte din marea de oameni pe care conteaza producatorii ca vor veni sa vada filmul.

    @cat: nu cobi, are abia 61 de ani. Sper ca se grabeste totusi :P

      (Citează)

  7. Este episodul pilot si incep filmarile in toamna (octombrie, cel mai probabil).

    In functie de cum va fi primit de catre public vor fi 7 sezoane, corespunzatoare celor 7 carti: A Games of Thrones, A Clash of Kings, A Strom of Swords, A Feast of Crows, A Dance with the Dragons, The Winds of the Winter, A Dream of Spring.

    Estimarea bugetului pe fiecare episod este de cam 5-6 milioane dolari (Rome a avut 9 pe episod) si sunt cateva locatii probabile: Irlanda de Nord/Scotia, Maroc (Dany) si insulele Angliei (Marea Dorathki).

    Asta e studioul din Irlanda de Nord: http://www.northernirelandscreen.co.uk/page.asp?id=211

    Scenariul primului episod se termina cu “The things I do for love” :).

    Tot in toamna apare si A Dance with the Dragons, cartea.

      (Citează)

  8. daca o termina pana atunci, adica. eu nu prea sper.

      (Citează)

  9. Pai trebuia sa iasa anul trecut, dar a fost plecat prin Europa.
    A primit o multime de mesaje si scrisori sa lase plimbarile si tampeniile si sa termine odata cartea de scris ca poate moare ca Robert Jordan, la ultima carte, si ne lasa cu ochii in soare…
    Mesaje care nu erau chiar cordiale :D

      (Citează)

  10. stiu, tocmai – ii citesc blogul si din ce zice el pe acolo, nu e nici pe departe terminata.

      (Citează)

  11. A zis ca nu mai zice nimic despre carte pana cand nu e gata, ca iar ii sare toata populatia in cap sa il grabeasca:).

      (Citează)

  12. Dap, el e:)
    Eu am terminat ultima carte in toamna, si sincer nu stiu ce sa zic. Clar ca Dany isi va cere regatul inapoi, dar cred ca e dificil sa primeasca si nordul, chiar daca il are langa ea pe Baristan Selmy (si prin asta probabil va atrage o parte din vechii stegari ai casei).

    Ramane piesa importanta si Stannis care prin Melisandre poate sa atraga adeptii religiei Domnului Luminii (ca preotul din Myr de ex.).

    Referitor la Casa Stark, cei care au mai ramas sunt greu de dat jos. Bran si Rickon sunt aparati excelent de catre cei din Lacuri (plus premonitiile lui Bran), Jon ramane la zid, Sansa cred ca va ajunge f curand o sahista politica excelenta, iar Arya cred ca n-are sens sa discutam:). In plus lupii aia chiar ca sunt importanti.

    Probabil ca dragonii pot fi eficienti impotriva Celorlalti, doar ardeau destul de bine. Poate ca si Benjen Stark mai are un rol de jucat…

    Oricum, la modul in care a scris pana acum Martin, care nu are nici o problema sa isi omoare sau schilodeasca personajele principale, nu prea ai cum sa prevezi sfarsitul.
    Probabil va fi o alianta intre Baratheon, Stark, Targaryen si Lannister, iar la final impart tinutul:).

    PS. M-am straduit sa nu bag spoilere, daca nu ati citit toate 4 cartile …

      (Citează)

  13. Heh, Kalkin, numele lui Sam din vechime in Lord of Light.

    Eu as vrea sa va intreb urmatorul lucru: stiu ca Martin e foarte imprevizibil si cred ca ne-a uimit pe toti prin cateva decese sau rasturnari de situatii. Cum credeti totusi ca se va termina seria? Vad ca o complica serios prin adaugarea celor din Iron Islands, Dorne si Highgarden, dar in mare ma astept ca actiunea sa se termine cu o invazie a The Others in cele 7 regate, care probabil vor fi infranti de dragonii lui Daenerys. Ma intreb insa cine va supravietui din casa Stark, oare Jon Snow va ajunge sa fie conducatorul tuturor? Cu restul banuiesc ca se poate intampla orice, chiar si cu personaje indragite precum Sam, Tyrion sau Arya.

      (Citează)

  14. Pai vara a tinut 7 ani si de-abia acum incepe toamna. Apoi urmeaza iarna si ultimul volum este primvara. Ar fi vreo 14 ani. Asta face peste 20 pentru Bran, Rickon cam 16.
    Probabil ca nu vor fi ca Arya, care nu vreau sa ma gandesc ce va face peste vreo 7 ani, mai ales tinand cont de A Feast of Crows, dar oricum pot deveni pioni importanti:).
    Stannis isi face deocamdata bine treaba si desi se ajuta de Melisandre nu este dependent de ea. In lupta de la Debarcader a trimis-o la padure, so, cine stie. In plus, Stannis este ultimul Baratheon, nu cred ca il zboara asa pur si simplu totusi…
    Iar Dragonii aia cre` ca poa` sa creasca intr-o zi cat alti intr-un an. Daca ai observat, in clipa in care oualele ajung la Dany atunci cantitatea de magie creste in tot regatul (focul salbatic e un exemplu).

      (Citează)

  15. …eu am citit cartile acum 2-3 ani, asa ca habar n-am despre ce vorbiti. have fun :P

      (Citează)

  16. Cred ca Stannis si-o ia zdravan, e dupa cum zicea mosul inainte sa moara, ca Melisandre a judecat gresit situatia si nu Stannis este cel care ii va salva, ci probabil Daenerys. Benjen Stark cred ca e mort de mult. Bran si Rickon sunt nesemnificativi pentru povestirea in sine, probabil va conta pe undeva ca exista si ei, vor fi candva la locul potrivit si momentul potrivit, dar varsta nu le poate permite sa fie personaje principale.

    Martin s-a cam bagat singur intr-o capcana, anume ca nu poate face sa treaca mult timp. Toata actiunea se intampla rapid, nu are cum sa opreasca totul si sa scoata un volum care ar avea loc peste cativa ani, cand multe personaje ar mai creste, dragonii s-ar mari, etc. E problema lui, vede el cum o rezolva. Si cred ca a gandit cam ciudat istoria lumii pe care a creat-o. Adica Zidul avea 8000 de ani… da-o in spanac, noi cu tehnologia de acum si toate cartile pe care le avem abia stim ce se intampla prin secolul 15-16, iar astia aveau o istorie care se intorcea in urma multe milenii, desi nu ar fi avut de unde sa o cunoasca.

      (Citează)

  17. Din cate stiu nu a facut niciodata o pauza in povestire. Totul se intampla cu fluenta normala, nu a zis niciodata “urmatorul capitol/volum are loc la 4 ani dupa cel dinainte”. Nici nu ar avea cum, personajele sunt mereu pe drum, situatia nu e niciodata intr-un fel de “deadlock” care sa permita asta. Volumul 5 clar nu va fi asa, deoarece se intampla simultan cu volumul 4, dar cu celelalte personaje. Poate in 6 sa faca asa o manevra, pentru ca in 7 deja ar fi prea tarziu.

      (Citează)

  18. Mda, nush, vedem, vorbim :).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus