un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concurs Videonews

6 Apr 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Videonews.ro e un site ce ţine de Antena 3 şi pe care lumea poate să uploadeze clipuri cu diverse evenimente. Aşa e modă la noi, să filmezi orice cu telefonul mobil, ca apoi să fie la televizor ştiri cu “imagini şocante cu o bătaie între elevi”. Îmi aduc aminte când eram odată pe DN1, dinspre Câmpina spre Ploieşti, acolo unde e şoseaua mai lată şi bună şi toată lumea apasă pedala până la fund. Fusese un accident acolo, un TIR spulberase o maşină. Un om telefona la Poliţie, vreo alţi 10 utilizau telefonul pentru a filma maşina lovită. Unul chiar râdea, că filmează şi el ca apoi să-i dea ProTV-ul 100 de euro pe înregistrare, că aşa fac ăştia. N-am vrut să-i spulber speranţele, că nu da nimic ProTV-ul şi că oricum noaptea în beznă nu se vede nimic din ce filma el. În curând cred că vom auzi de cazuri în care cineva s-a înecat sau a murit din alte cauze pentru că în loc să-l salveze cineva, privitorii erau ocupaţi să-l filmeze cu mobilul.

Oricum… videonews. Concursul este următorul: vor fi premiaţi primii utilizatori care uploadează 100 de clipuri video proprii pe acest site. De unde Doamne iartă-mă să filmezi 100 de clipuri? Şi dacă ai fi zilnic martorul unui eveniment, tot ţi-ar trebui vreo 3 luni de zile. Dacă apuci unul la trei zile, deja îţi ia un an întreg doar ca să participi la concurs. Ba chiar evenimentele sunt definite:

Materialele video trebuie să prezinte un eveniment (ex: vizita unui preşedinte la tine în oraş [unui preşedinte? câţi preşedinţi vizitează câte oraşe din România?], o paradă), o întâmplare (ex: accident în trafic), un fapt de viaţă (ex: imagini dintr-o excursie), o situaţie amuzantă (ex: karaoke făcut de tine şi prietenii tăi [da, nu erau pe net destule clipuri cu idioţi dându-se în spectacol], animale jucăuşe), un fenomen meteo deosebit (ex: o inundaţie, un incendiu), un abuz (ex: al poliţiei, al funcţionarilor publici), un conflict (ex: în familie [filmează-ţi părinţii cand se ceartă şi dă-i la televizor, vor fi încântaţi], pe stradă, scandal între vecini, între suporteri la un meci de fotbal) sau orice material care poate constitui o ştire.

Probabil sunt premii substanţiale pentru aşa efort. Da, “aparate electrocasnice” scrie. Vai, nu vă înghesuiţi chiar aşa!

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus