un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vreau sa ma fac Asistent Achizitii Cartofi

24 Mar 2009  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Scriam anterior despre târgul Angajatori de Top, pe care l-am onorat prin prezenţa mea sâmbăta trecută. Astăzi am scos din ghiozdan pliantele luate de pe acolo şi am aruncat fugar cu ochiul electronic pe ce posturi sunt disponibile prin diversele companii prezente la această minunată maninfestare. Cel mai interesant stand era al celor de la Star Foods, care erau îmbrăcați cu pălării de bucătari şi aveau şi pungi de chipsuri pe acolo (asta ca să vă daţi seama cât de anoste erau celelalte standuri, dacă o pălărie galbenă şi o pungă de cartofi îl făceau atât de interesant pe acesta). M-am uitat astăzi pe pliantul pe care l-am primit de la ei, făcut sub forma unei pungi de chipsuri ce are pe spate trecute joburile disponibile. Printre ele şi postul pentru care simt că m-am născut: Asistent Achiziţii Cartofi. Deci tu nu cumperi cartofii, ci doar eşti asistent la această sarcină extrem de importantă, colaborând direct cu echipa de achiziţii cartofi, după cum scrie în descrierea postului.

Cei de la IPSO aveau o grămadă de posturi disponibile. Unul în particular, la IPSO – Automobile, mi-a atras atenţie. Trebuia să livrezi clienţilor autovehiculele comandate de aceștia. În sarcinile tale intra să le arăţi noilor proprietari ce funcţii au toate butoanele din maşină şi să le poţi explica 2-3 detalii tehnice (probabil la modul “merge cu benzină, nu cu motorină”). Pentru asta se cereau studii medii sau superioare. Adevărul e că fără o facultate la activ nu poţi explica eficient că primul buton dezaburește parbrizul, al doilea buton e pentru lunetă.

Iar eu eram pe acolo, ca o floare, explicând pe la standurile diverselor companii ce mi se păreau mie că ar da salarii mari ca acum mă ocup de managementul de proiecte pe contracte ce au ca beneficiari cam toate serviciile de informaţii din ţara noastră, plus ministerele şi alte instituţii implicate în siguranţa şi securitatea naţională. Şi toţi făceau ochii mari şi îi vedeam cum se întreabă dacă vreau să-i spionez sau dacă doar am pile cine ştie pe unde de am ajuns să lucrez în acest domeniu. După care se uitau la jobul anterior, unde era scris că am lucrat pentru Divizia de Securitate și Sisteme Militare, și rapid îmi dădeau verdictul “nu avem acum astfel de posturi, poate pe viitor, te căutăm noi dacă e ceva.”

Update: Magda scrie despre perspectiva din cealaltă parte a standului și despre ce să nu faci la un târg de joburi, pe blogul Adobe.

    7 comentarii

  1. Unde lucrezi tu la Divizia de Securitate si Sisteme Militare?

      (Citează)

  2. Tot e mai bine decât la curăţat cartofi :) Sau asistent curăţător cartofi (adică aduci uneltele, pregăteşti locul, speli uneltele etc).

      (Citează)

  3. ce plm de postare e asta, frate? sa te dai mare ce job smecher ai tu si ca cel precedent era si mai jmecher? cam exagerat de penibil esti. tzarana aia crezi ca iti curge degeaba din buletin?

      (Citează)

  4. pun pariu ca pt asistent cartofar iti cer studii superioare, experienta minim 2 ani, sa fi dispus la program prelungit si sa muncesti cu placere si entuziasm pt 6 mil pe luna!

      (Citează)

  5. @ala, cainii latra, caravana trece.
    @radu, am vazut eu post de grataragiu [adica invartit micii pe gratar], pentru care era ‘limba engleza obligatoriu’.

      (Citează)

  6. divizia de securitate a cartofilor…….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus