un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cate animale ucid pe an

30 Mar 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Un sondaj despre obiceiurile gastronomice m-a făcut recent să mă gandesc la câte animale omor pe an. Cam cât mănâncă în medie familia mea. Să le trecem în listă:

  • 52 de pui (scoatem media de un pui pe săptămână, probabil chiar și mai mult)
  • 1 porc
  • 1 vițel
  • 2 curcani
  • 1 miel
  • 1 iepure
  • 4-5 pești ton
  • probabil un banc întreg de hamsii
  • 3 crapi (“fitofagi”)
  • 10 pești pangasius
  • un banc de anșoa
  • câteva caracatițe mici, din acelea marinate în ulei
  • 1 somon

Şi asta e doar acasă, din carne cumpărată şi preparată. Probabil că mai mănânc şi ceva oaie, sub formă de cârnaţi. Fără rațe şi gâşte, din ce îmi dau seama. Oricum, mi se par destul de multe atunci când văd lista scrisă pe ecran. Dacă mai adaug şi ce mănânc pe la KFC, la McDonald’s, la restaurante sau prin alte locuri, cred că se dublează cantităţile.

    1 comentariu

  1. Daca ti-as da sa mananci timp de 365zile ce ai enumerat + inca 25% din zile la restaurant ai ramane piele si os…Nu sunt gurmand si nici gras la fel si familia.Dar pt o familie de 4,unde sormea nu prea mananca cu dietele ei si mama aproape la fel se duc 2 pui maricei,iar altadata alternam, un pui si 2-3 kg carne vitel/vita sau oaie…totusi.Nu sunt excluse nici mancarurile de legume,dar nu despre asta e tema.Nu sunt amator de fast-food,dar daca mananc asa ceva, am locurile mele preferate si nu fac experimente.Eventual merg pe incredere la ce imi recomanda familia,prietenii cand vine vb de experimente la fast-food.La restaurante aleg cam ce poftesc caci e mai sanatos oarecum decat la fast-food.Daca e vorba sa mananci poate doar tu 1 pui intr-o saptamana.pieptul intr-o zi facute snitzel exemplu,pulpele in alta zi ,aripile si restu o ciorbita,tocana in alta zi.Deci e terminat in 3-4 zile.De aceea zic ca 2 pui maricei pt o familie/sapt e ok.Unde mai pun k sunt satul pana peste cap de peste :)) Tata in fiecare weekend cumpara cate un crap mai micut de 3-4 kg.Ar insemna 52 de pesti crap/an.Mama mai ia din cand in cand pangasius,hamsii,strunghil,pastrav,chefal,lufar,salau.,ca sa mai schimbam sortimentul.Si nu ne dam in spectacol cu somon ,caracatita ,rechin sau ansoa ca asa mananca” lumea buna” ca suna mai bine.Pentru adevaratii cunoscatori de ”carne alba” stiu si preturile.Un kg de pastrav sau salau depaseste cel de somon.Dar nu suna asa bine asa-i?Am mancat pastrav…cu am mancat somon,ansoa.Iepuri am mereu in curte..desi ii taie odata la 2-3 luni nu prea servesc.Prind drag de ei.Prefer cumparat.Iar curcan,gasca,rata cam tot asa..odata la 2-3 luni cand aducem de la tara de la bunici,odata cu carne de oaie sau miel.Porc nu mananc deloc.Nu am incercat sa arat nimanui cat de mult sau bine mananc, caci nu ma cunoaste nimeni ,dar am vrut sa explic ca cele ”omorate” de familia voastra/an nu ar ajunge la o familie modesta pentru 6 luni.Mai putin porcul caci nu il iau in considerare.E masa de grasime ce mananca ORICE .Prefer un vitel,miel sau oaie ce serveste doar verdeata.Iar daca nu ma crezi cand zic ca nu ar ajunge ce ai scris pt o familie incepand de cand citesti acest coment poti sa faci nu doar o probabilitate cam cat ati manca ci sa pui adunate zilnic macar puy.Garantat ajungi la 70-80 de pui/an fara puy de la fast-food si la restaurant.Numai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus