un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung C450 retras de pe piata

24 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Citesc la Alex Rădescu pe blog despre telefonul C450 de la Samsung, scos de pe piaţă pentru că radiază prea tare şi rechemat inclusiv de la cei care l-au cumpărat. Acum se întâmplă şi în România. Se zice ceva de 45% peste norma admisă SAR de 2 W/kg (Specific Absorbtion Rate, încearcă să estimeze câţi watti de radiaţie poate absorbi fiecare kilogram al corpului înainte de a-ţi creşte încă o mână sau să se întâmplă alte lucruri urâte).

Mă miră aici două lucruri: întâi că în Uniunea Europeană pragul considerat limită/nociv la SAR este de 2 W/kg, dar în America este de 1.6 W/kg. Fie noi europenii suntem făcuţi din plumb, fie suntem mai nepăsători cu sănătatea noastră, dar cert este ca modelul C450 ar fi fost aproape dublu peste limita admisă dacă era peste ocean scandalul. Al doilea lucru ce mă miră este că Samsung recunoaşte astfel că radiaţia telefoanelor mobile este nocivă. Deşi mereu există bănuieli de cancer şi alte boli, încă nu am văzut nici un studiu care să dovedească acest lucru dincolo de orice îndoială, iar producătorii de telefoane cu atât mai puţin au interesul să amintească de astfel de treburi. O fi groasă rău treaba cu acest telefon.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus