un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dinozaurii cum faceau sex?

23 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Mă gândeam azi… oare cum şi-o trăgeau dinozaurii? Şi nu celebrul răspuns “cu grijă” îl caut. Eu sunt mai tânăr şi nu-mi aduc aminte prea bine vremurile când trăiau dinozauri, dar ştiu să caut pe Wikipedia şi la Dinosaur Size zice că unii ajungeau la 60 de metri lungime şi cântăreau peste 100 de tone. E drept ca aceştia aveau ditamai gâtul şi coada, dar mă gândesc că tocmai aceste caracteristici fac şi mai greu parcatul vaporului în port, ca să zic aşa. Plus că la aşa greutate mare, probabil că întâi se luptau pe cine să stea deasupra şi cine dedesubt, că nu cred că vreun dinozaur îşi dorea să se urce altcineva de 100 de tone pe el/ea. Iar dacă unele specii aveau 60 de metri lungime, gât lung, coadă şi mai lungă… oare ce altceva aveau lung şi cât de mare era?

Dinozaurologii sau cum se cheama cercetătorii ce studiază asemenea fosile ar trebui să caute raspunsuri la aceste întrebări. Că exact din ce cauze au murit dinozaurii sau ce fel de frunze mâncau la micul dejun nu mai pare aşa interesant, din moment ce nu mai sunt printre noi.

    6 comentarii

  1. Poate tocmai asta a fost problema disparitiei lor…sau au decis de comun acord ca nu are rost sa mai “parcheze” in locuri greu accesibile ;))

      (Citează)

  2. la aia cu cozile lungi chiar cred ca era o problema, probabil depuneau icre ca pestii :))

      (Citează)

  3. Greutatea nu e o problema! Am crezut ca esti ironic, dar se pare ca nu ai fost. Ia gandeste-te asa: Doi pureci stau de vorba. Si isi spun: Oare cum or face sex doi oameni? Eu cred ca mai bine renunta la prostia asta, ca au 80-100 de kg! Iti imaginezi? Oare la greutatea aia mai poti simti vreo placere? Cred ca in scurt timp vor disparea si vom ramane noi sa populam pamantul!
    DECI: Lupta pentru stat deasupra nu era intre cei doi din cuplu, ci intre partenerii masculi… ca, deh, sunt animale… legile naturii! Iar lungimea organului… hmmm… gandeste-te la o balena, stii ce cap mare are! Dar stii ce mananca? doar plancton! Deci marimea poate sau nu sa fie direct proportionala. Oricum, nu marimea conteaza, ci modalitatea. Hipopotamii se reproduc un timp mai indelungat… dar ei au si o forma corporala cam compacta (sferici, picioare scurte, gat si mai scurt), iar dinozaurii de care zici auveau forme destul de utile pentru activitatea de mai sus. Asa ca cercetatorii or sti ei ceva de cauta frunzele de mic dejun, in loc de activitati sexuale.

      (Citează)

  4. C’mon Radu… erau ouatoare dinozaurii, ce naiba?

      (Citează)

  5. Dar oare elefantii cum se imperecheaza?

      (Citează)

  6. Cred ca era geniala o partida intre doi brontozauri deaia cat empire state building:)) is curios cum faceau la cumshot.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus