un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doua legi bizare

8 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Două articole de pe BoingBoing vorbesc despre legi ciudate de prin lume:

Primul este despre o iniţiativă nouă în Marea Britanie, unde se vrea o lege ce ar pedepsi cu până la 10 ani de închisoare pe cei care fotografiază poliţişti. Ca explicaţie ar fi faptul că astfel de fotografii pot fi utilizate pentru a pregăti atentate teroriste. Mi se pare o tâmpenie. De obicei poliţiştii din toată lumea asta sunt fotografiaţi atunci când încalca ei vreo lege, când iau şpaga, când fac un abuz. Şi o armată întreagă de fotografi sunt gata să-i surprindă în acţiune atunci. Mai nou se găsesc mereu şi câţiva bloggeri prin preajmă care să facă acelaşi lucru. Ce folos însă, dacă acum poţi confisca aparatele, fotografiile şi poţi ameninţa un om cu închisoare pe mulţi ani, doar pe motiv ca o eventuală fotografie ar putea fi utilizată de terorişti? Dacă e să o luăm aşa, orice fotografie de pe Internet poate fi utilizată pentru diverse scopuri rele, inclusiv toate ale mele din țări străine si de pe aici.

Al doilea este despre un sudanez ce a refuzat să-şi stingă ţigara într-un avion al liniilor aeriene saudite. A fost condamnat la 30 de lovituri de bici (sau băț). Interesant este modul de aplicare al pedepsei: omul va fi lăsat să poarte un tricou subţire, pentru a mai atenua din efectele biciului asupra pielii, iar poliţistul ce va aplica pedeapsa va ţine sub mână o carte, pentru a nu putea lovi cu foarte mare putere. Nu era mai simplu să-l condamne la mai puţine lovituri, dar administrate normal? Cum defineşti tricoul pe care are voie să-l poarte, sau cât de groasă şi de mare va fi cartea poliţistului?

    3 comentarii

  1. cum adica va tine sub mana o carte?

      (Citează)

  2. La subrat, ca sa nu poata roti sau misca foarte mult mana. Asa banuiesc.

      (Citează)

  3. Uneori am impresia ca suntem in Evul Mediu. Sau si mai bine, ca ajungem in situatia imaginata in filmul Idiocraty (http://www.imdb.com/title/tt0387808/ ). Cat de tampiti sunt cei care au creat pedeapsa asta? Nu mai bine il intepau de vreo doua ori cu ceva electric? Sau il ungeau cu miere si-l legau gol de ceva? ( sunt ironica, daca nu s-a inteles exact!) Doamne, ce s-a intamplat cu amenda clasica sau zilele “in folosul comunitatii”? Sau astea sunt prea “demodate”?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus