un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se apropie cometa Lulin

8 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Luna aceasta astronomii sunt preocupaţi de cometa numită Lulin, recent descoperită şi care va trece suficient de aproape de noi pentru a fi vizibilă pe cer cu un binoclu normal sau chiar şi cu ochiul liber (deşi probabil nu din oraşe, unde poluarea luminoasă este prea mare). Pe 24 februarie va fi ziua cu cea mai mare vizibilitate.

Din ce am citit pe space.com şi pe alte site-uri n-am reuşit să-mi dau seama dacă va fi vizibilă şi din România, pentru că majoritatea site-urilor de astronomie vorbesc din perspectiva Americii de Nord. Dar nu văd nici un motiv pentru care nu ar fi. Dacă va fi senin cerul poate chiar va merita un drum până la Observatorul Astronomic.

    3 comentarii

  1. Vad ca saitul (space.com) foloseste Eastern Time la afisarea posturilor, iar EST e cu 5 ore in urma fata de GMT. Deci la momentu cand scriu comentariul (14:54) in New York e 7:54. Asa ca daca la ei va fi noapte, mari sanse ca la noi sa fie ziua, iar ziua e mai greu cu observatul cometelor.

    Daca intelege cineva datele de pe wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/C/2007_N3 sigur va putea spune sigur daca va fi vizibila si de la noi.

      (Citează)

  2. Trebuie sa se vada si de la noi. Se misca pe cer cu maxim 5 grade pe zi, a fost descoperita de chinezi si fotografiata deja de altii din emisfera nordica. Singura mea intrebare este cam pe la ce inaltime va fi si cand, dar sa mor daca da cineva niste explicatii simple.

      (Citează)

  3. Daca gasesti, te rog sa anunti si tu pe blog sau pe twitter.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus