un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am ridicat diploma

12 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am terminat Facultatea de Electronică în 2006, dar diploma dura un an să se elibereze, aşa că mi-au dat o adeverinţă şi cu ea m-am angajat. De atunci nu m-am dus să-mi ridic diploma, până ce acum câteva zile acest lucru a devenit necesar.

Când am terminat facultatea am adunat toate semnăturile necesare eliberării diplomei. Am scris despre turul de oraş şi despre ce şi unde trebuie căutat în pagina de aici, acum mai bine de 2 ani. Şi de atunci nimic. Aşa că astăzi m-am prezentat la Serviciul Diplome, camera 308 din Rectorat, înarmat cu această foaie; aveam toate semnăturile necesare, dar diplomele din 2006 fuseseră duse deja la Arhivă, camera 006 de la parter. Acolo era o femeie între mormane de hârţoage, dar a găsit imediat diploma mea, am plătit o taxă de 15 lei, am semnat şi completat nişte formulare şi 20 de minute după ce intrasem în rectorat deja ieşeam din el, sper că pentru ultima oară în viaţa asta. Toți ăștia au program de la 10 la 13 apropo, dar cu un salut politicos și un zambet m-au ajutat deși era deja ora 15.

Acum ţin diploma în mână şi mă gândesc că reprezintă 5 ani din viaţa mea. Buni, răi, cu distracţie dar şi cu muncă, am acum o hârtie care dovedeşte că nu i-am trăit degeaba. Sunt inginer diplomat în profilul Electronic, specializarea Comunicaţii, direcţia de studii “Comunicaţii numerice, multimedia şi sisteme Hi Fi”. Pe spate sunt trecute notele de la lucrarea de diplomă. Împreună cu diploma am primit şi 6 pagini intitulate Supliment la diplomă şi care prezintă toate datele mele de identificare plus toate materiile pe care le-am avut, cu câte ore de curs şi de seminar a avut fiecare şi ce notă am luat la examen. La sfârşit e scrisă media şi faptul că m-am clasat pe locul 14 din 174 de absolvenţi. Pe asta nu o ştiam. Totodată am primit şi diploma de bac. Am început să râd când am văzut ce fotografie am pe ea şi cum arătam acum 8 ani.

    5 comentarii

  1. eu mi-am ridicat-o acum 2 ani…parca… si tot asa de incantata am fost. intr-adevar… 4-5 ani de tocit coatele in frig (cel putin la mine in Universitate asa era) se ingramadesc intr-o bucata de hartie. ce suntem?…niste note pe o diploma?…zambetul meu a fost la fel de mare pentru 10-le de la licenta… si la fel de amar cand am realizat ca pana la urma conteaza doar sa fii om!

      (Citează)

  2. cu ce medie ai terminat? (decat daca vrei sa ne impartasesti :) )

      (Citează)

  3. 8.85 media anilor.

      (Citează)

  4. 8.57 :)

      (Citează)

  5. Si totusi nu lucrezi in domeniu :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus