un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amprenta Google

12 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Azi am primit de la mai multă lume şi am auzit şi din diverse medii de informare despre cât dioxid de carbon ajunge în atmosferă la fiecare căutare efectuată pe Google. 7 grame de CO2, estimează un studiu. O tragedie! Nimeni nu s-a gândit să căute dacă nu cumva zice chiar Google ceva pe tema asta, preferând în schimb ştiri alarmiste precum cea de pe Realitatea. Ei bine, pe blogul oficial Google a apărut de ieri un post care face calcule energetice şi arată că în loc de cele 7 grame de mai sus, o căutare generează doar 0,2 grame de CO2. Din câte ştiu, Google este una din companiile de top în domeniul investiţiilor în energie verde, în surse alternative de energie, în panouri solare şi reducerea poluării. Au ştiut probabil că vor fi acuzaţi de consum mare de energie şi au investit din timp în tehnologii prin care să închidă gura lumii şi chiar să iasă eroic în faţă. Aşa că din partea mea toate aceste articole nu doar că sunt prost informate, dar se iau de Google atunci când nu e cazul şi când sunt ţinte mai bune pentru discuţii despre poluare. Mă întreb câte site-uri de ştiri, câte televiziuni şi ziare vor publica şi datele Google. Dar ce rost are o ştire adevărată care spune “de fapt n-a fost nimic, ne-am agitat degeaba”, când senzaţionalul e mai interesant, chiar dacă fals?

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus