un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce nu-mi place la Touch HD

13 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Ce minusuri am găsit până acum la Touch HD-ul nou cumpărat:

  • speakerul extern (e pe spate, lângă cameră) este destul de slab ca putere şi se aude prost. Muzica se aude prost și deci și ringtone-urile. Când sună telefonul şi e băgat în husă şi în vreun buzunar de la geacă, îl aud destul de greu.
  • nici vibraţia nu e senzaţională. N-am văzut încă nici un telefon PDA care să vibreze puternic, iar Touch HD-ul nu e mai breaz nici el. Mai mult, când sună telefonul începe să vibreze în continuu. L-aş fi simţit mai bine dacă era cu intermitenţă, ca să simţi în buzunar că se mişcă ceva, se mai opreşte, pornește iar…
  • nu are predictor T9 în română. Poate dacă îl luăm de la Vodafone sau Orange ar fi avut, dar luat la liber nu ştie nici un cuvânt în română. Ştiu că având ditamai tastatura pe ecran nu mai e aşa important, dar tot ar mai fi scutit nişte timp la scrisul de mesaje sau emailuri. Cercetez dacă se poate adăuga, dar încă nu am găsit nimic.
  • tastatura nu are diacritice. Există un ă pe undeva, dar necesită vreo 5-6 apăsări de taste ca să-l introduci în text şi nu e eficient. Altele nu am găsit.
  • tastatura Full QWERTY virtuală (cea mai utilizată) nu are tastă CTRL pe ea. Eu o utilizam ca să selectez fişiere multiple în File Explorer. Cum le pot selecta acum rămână un mister la fel de mare ca şi adevărul despre OZN-uri.
  • în agendă, la fiecare contact apare o literă ce semnifică dacă telefonul memorat este mobil, de acasă, de la muncă, etc. Problema e ca litera aia apare chiar peste numărul de telefon al respectivului contact, de nu văd decât primele 5 caractere din el. Oricum tot softul de telefon mi se pare cam slab.

    13 comentarii

  1. E uimitor cum la n-şpe ani de la inventia molecularului, multi inca se lupta sa faca un aparat care sa se auda bine si sa aiba o agenda decenta. Parca vad peste 10 ani un telefon care e si bormasina, PDA, sabie laser, DSLR si propulsor interstelar dar care tot nu poate fi folosit pentru a da telefoane in conditii decente.

      (Citează)

  2. Daca scrii sms-uri pe telefoane care au T9 in romaneste, textul apare cu diacritice. Problema e ca in spatele fiecarui caracter special romanesc se afla mai multe caractere obisnuite (nu stiu cum sa explic mai bine) si pentru 2-3 propozitii scurte te trezesti ca telefonul trimite 2-3 sms-uri si taxeaza mai mult.

      (Citează)

  3. Ai incercat sa tii apasat pe o litera din care deriva un diacritic? De exemplu sa tii apasat pe “a”, si sa apara “ă”. Cel putin asa e la iPhone …

      (Citează)

  4. Nu vreau sa intru in discutii contradictorii, dar atat iPhone cat si HTC nu sunt telefoane ci niste device-uri cu care incerci sa suni pe cineva. personal astept cu nerabdare Nokia N97, dar e posibil sa raman la batranul meu E50 fara camera, dar care e suuuper bun ca telefon.
    In rest … pacat ca ai dat banii pe un device ca HTC cand ai fi putut sa-ti aloci o juma’ de ora sa citesti review-uri si ca vezi ca nu merita nici pe sfert din pret.

      (Citează)

  5. si esti multumit sau nu de telefon? :)

      (Citează)

  6. Da, sunt multumit pana acum. Dar trebuie sa zic si ce nu are, ca poate unii cauta altceva la un telefon.
    @Anonim: urmaresc piata si modelele de 2 ani. Am scris si eu cateva review-uri, asa ca nu am de ce sa citesc altele. N97 nu-mi place pt ca e pe Symbian, probabil va avea iar un GPS facut de Texas Instruments de trebuie sa te rogi sa-si ia pozitie in timp util, si oricum va fi mai scump decat HD-ul.
    @Geo: nu merge, daca tii apasat iti adauga caracterele care pe o tastatura normala sunt pe tastele numerice de sus. Am gasit si ș si î si ă dar faci cam 10 apasari pana sa ajungi la ele, asa ca nu pot fi utilizate usor. ț nu am vazut.

      (Citează)

  7. Suna naspa rau

      (Citează)

  8. ai alte aplicatii ;) ca sa selectezi cu control, ca sa mai multe. e ca si cum l-as compara pe hd cu touch pro-ul meu :)

    si … sper ca ai tonul standard, daca nu … zi ce alte tonuri sa mai testez ;))

      (Citează)

  9. Deci nu-mi vine să cred că vârful de lance de la htc sucks.

    De 3 luni caut un telefon corect si decent să iau din gama HTC. Singurul care este decent htc s740(ca telefon) dar ăla costă cât un diamond aproape.

    Așa că o să-mi iau un nokia e51 și am rezolvat problema. După ce o să-mi crape și htc s710 pe care-l am acum… No more HTC.

      (Citează)

  10. @Alex: nu sucks, dar ca orice model are si minusuri. Banuiesc ca lumea prefera sa le auda decat sa scriu doar “omg ce marfa e”. Telefonul e varful de lance si cel mai bun PDA pe care l-am vazut pana acum. Are de toate in el si e si foarte stabil, pana acum nu am avut nevoie sa-l resetez niciodata.
    @piticu: poti sa comuti pe tastatura standard de WM, care are si CTRL, dar as fi preferat sa am pe cea inclusa de HTC.

    Oricum treaba cu predictorul si diacriticele cred ca e valabila pt orice PDA comercializat acum in Romania. Pur si simplu nu a investit nimeni pentru a le customiza si pentru tara noastra, dar pe masura ce devin tot mai populare sunt sigur ca se va rezolva problema.

      (Citează)

  11. Radu eu am un htc s710 care are dicționar t9 și-n română. Și chiar merge bine. Tot de la HTC. Apoi la diacritice ajung cu 3 apăsări de taste.

    Nu mi se pare acceptabil ca un telefon high-end să aibă probleme de usability sau de hardware prost(gen speakerul extern, gen speakerul diamond, etc…).

    În primul și-n primul rând un telefon trebuie să facă ce știe mai bine receive/make calls, joacă în agenta telefonică și calendar bun. Atât. Restul este bonus.
    Nokia a înțeles asta, Apple a făcut o interfață excelentă care suplinește problemele iphone-ului iar HTC dă din groapă în groapă cu o interfață neunitară și chinuită pe alocuri, bașca probleme harware/software, lipsa suportului și rezolvatul bug-urilor la timp. Noroc de pleiada de forumuri de entuziaști htc care rezolvă băbește tot felul de probleme stupide.

    Mi-am zis oful. :)

      (Citează)

  12. De unde ai luat S710? Ma gandesc ca poate Touch HD-urile luate de la Vodafone si Orange au predictor si diacritice, dar nici asa nu l-as fi luat de acolo. Prefer sa nu fie codat sau modificat in vreun fel.

      (Citează)

  13. S710, l-am luat la liber de la emag. Am pus win 6.1 și t9 romanian luat undeva de pe xda-developers.

    Dacă vrei ți-l dau pe mail. Teoretic ar trebui să meargă și la tine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus