un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mai face Cosmote

6 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Se pare că dintre cei care au ales să-şi schimbe operatorul de telefonie mobilă păstrând însă vechiul număr de telefon cei mai mulţi au trecut la Cosmote. Nimic surprinzător aici, mă aşteptam la acest lucru. Cosmote are nişte oferte bune şi eram sigur că multă lume nu trecuse pe această reţea doar pentru că nu doreau să-şi schimbe numărul de telefon. De când acesta poate fi portat a crescut şi numărul clienţilor Cosmote, conform Hotnews.

Acum ceva vreme spunea că una din greşelile făcute de Cosmote este şi faptul că nu oferă telefoane dual-sim. Ai Vodafone sau Orange şi nu vrei să renunţi la ei, dar parcă ar fi bun şi un număr pe Cosmote? Un telefon dual-sim îţi permite să porţi ambele SIM-uri în acelaşi terminal şi să le utilizezi independent, în funcţie de persoană pe care o suni. Acum 6 luni scriam că astfel de telefoane nu există în oferta Cosmote, deşi probabil că ar atrage mulţi clienti noi. Astăzi oferă la vânzare Samsung D780 şi poate şi altele. Nu zic că le-am dat eu ideea, doar mă bucur că am intuit o posibilitate de a face rost de clienţi, una pe care au pus-o în practică acum.

Nu înţelegeam nici de ce oferă telefoane-PDA precum Samsung Omnia, un model destul de interesant, cu Windows Mobile, GPS şi tot ce are un PDA modern, plus o metodă destul de inedită de a controla telefonul. Lipseşte stylus-ul, dar are un trackpad ca pe laptopuri cu care mişti un cursor pe ecran. Mie nu mi-a plăcut Omnia, dar mulţi cred că vor prefera această metodă decât să scoată mereu stylus-ul pentru a efectua diverse acţiuni. Nu înţelegeam de ce oferă Cosmote acest telefon. Fără 3G (Cosmote nu are licenţă 3G) parcă e inutil să-l cumperi şi să activezi un abonament de date pe el, că îţi ies peri albi până se încarcă o pagină sau transferi ceva. Ce să faci cu el pe Cosmote, să-l foloseşti pe i-mode? Nici nu cred că ar merge. Totuşi am fost plăcut surprins că este oferit la un preţ de 600 RON, când preţul fără abonament e pe la 1800 de RON. Ştiţi când vă spuneam că Vodafone sau Orange nu fac reduceri masive la preţul telefonului deşi te câştigă de client nou sau prelungeşti contractul cu ei, ba chiar îţi vând până şi telefonul cu profit? Iată că cei de la Cosmote au altă mentalitate. E drept că preţul e valabil pentru un abonament de 60 euro/lună, dar dacă îl iei pe acela măcar poţi să-ţi iei şi un super telefon la preţ mic.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus