un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

3 linkuri despre tehnologie

27 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Western Digital a scos pe piaţa hard-disk-ul de 2 TB capacitate de stocare. E intern, 3.5 inci, pe SATA2, are înghesuiţi 500 GB pe platan. La americani costă 300 de dolari, sunt curios la ce preţ va ajunge la noi şi cât de rapid. Doar aşa, ca să vedem cum se mişca piaţa noastră de IT. via Engadget.

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au reuşit să teleporteze informaţie la un metru distanţă, zice un articol de pe LiveScience. Din ce înteleg eu, s-au folosit de proprietatea de quantum entanglement (nu ştiu termenul în română sau dacă măcar există unul) prin care două particule diferite sunt legate, “conectate” între ele şi ce se întâmplă cu una se întâmplă şi cu a doua, chiar dacă este undeva la distanţă. Aşa că dacă prima particulă este adusă într-o stare în care se consideră că poartă informaţie (de exemplu pentru un tip de polarizare se consideră că poartă bitul 1, pentru alt tip bitul 0), şi a doua particulă se va comporta la fel. Mi se păreau grele ecuaţiile lui Schrodinger și ce am mai studiat pe la fizica atomică în facultate, iar articolul ăsta e şi mai greu de citit, dar mie mi s-a părut foarte interesant.

Rămăşiţele lui Gene Roddenberry, creatorul Star Trek, şi ale nevestei sale Majel, vor fi trimise în spaţiu cu o rachetă ce va părăsi orbita fără o ţintă anume. Există o companie privată ce se ocupă cu astfel de “înmormântări” speciale. Uite unde a descoperit cineva o nouă nişă de afaceri. De pe Buzznewsroom.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus