un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin orasul pustiu

26 Dec 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Sunt câteva zile pe an când centrul oraşului este pustiu. De obicei în ziua de Paşti, de Crăciun şi de 1 decembrie ianuarie. Aşa că ieri după masa de prânz am fost într-o scurtă plimbare prin centru şi erau momente când nu vedeam nici măcar 5 oameni în jurul meu, indiferent pe unde aş fi umblat.

Victory AvenueAtheneum

Cred că a fost pentru prima oară când nu am văzut nici o maşină pe Magheru sau în rondul de la Romană. Am fost pe Mendeleev şi strada era goală. Cu două zile înainte mă învârteam în aceeaşi zonă pentru un loc de parcare şi nu-l găseam. Pe Calea Victoriei am mers pe centrul bulevardului şi am făcut fotografii şi nu m-a deranjat nici o maşină. Am văzut mai mulţi turişti străini decât bucureşteni (nu prea pricep de ce ar vrea străinii să petreacă Crăciunul în România, dar e treaba lor; adevărul e ca mulţi erau asiatici).

Commemorating the RevolutionMendeleev Street

De câte ori am fost prin oraş, cu alte ocazii, să fac fotografii, m-a deranjat faptul că traficul puternic mă cam oprea din a fotografia o locaţie fără să iasă şi 30 maşini şi 5 autobuze în cadru. Ieri această problemă era eliminată, însă au rămas altele: cabluri peste tot, pe toate străzile şi între toate clădirile, coşuri de gunoi puse aiurea, de îţi strică imaginea, mâzgăleli pe pereţi sau maşini parcate în locuri interzise şi pe care nu le poţi elimina din imagine. Încep să cred că singura metodă de a face o fotografie frumoasă unei locaţii din Bucureşti este fie să obţii autorizaţii şi să faci ceva bine organizat, fie să nu fotografiezi de la nivelul străzii, ci de undeva de mai sus. Dar cine te lasă să te urci pe Ateneu sau prin Palatul Regal sau pe ASE, eventual şi în zile când este traficul oprit și vremea bună? Oricum, am pus toate fotografiile pe Flickr în setul Bucureşti, unde sper să adun cât mai multe despre oraş (cele de ieri încep pe la jumătatea setului).

Odeon TheatreCapsa Hotel
Palace of the SenateLibrary

Cat on the lookout

    3 comentarii

  1. 1 decembrie? :D sau 1 ianuarie?

      (Citează)

  2. My bad. De 1 decembrie cred ca este chiar invers fata de ce ziceam.

      (Citează)

  3. ce frumos a fost sa merg din colentina in militari ieri in doar 30de minute=))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus