un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

York

12 Nov 2008  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

Spune-ți părerea

Plecasem din Edinburgh, trecuse şi distileria de whisky şi ne îndreptam iarăşi spre Anglia. Graniţa dintre Scoţia şi Anglia era marcată de două steaguri, iar undeva pe autostradă am văzut şi “îngerul de metal“, dar nu mai ştiu pe unde. Iar următoarea oprire planificată era la York.

IMG_3840_38_39_hdr

Oraşul New York o fi împrumutat numele de la cel din Anglia, dar la modul în care arată acum nu mai au nimic în comun. York-ul englez este genul de oraş vechi, liniştit. Centrul său este delimitat de ziduri, iar odată trecut printr-una din porţi vezi imensa catedrală gotică, una din cele mai mari din Europa. Iar englezii au muzeele cu intrare gratuită, dar la biserică trebuie să dai bani, vreo 5 lire parcă. Am plătit doar 3,5 pentru că nu se vizita în totalitate aşa că era un mic discount. Interiorul merită, este imens, are vitralii frumoase, arhitectura interesantă, în partea neaccesibilă turiştilor tocmai cânta un cor pentru cei din zonă ce veniseră la slujbă. Era o atmosferă foarte plăcută şi n-am regretat că am dat banii.

IMG_3864

După un timp m-am săturat de catedrală şi am ieşit să mă plimb pe străduţele din jurul ei. E o întreagă zonă pietonală pe acolo, cu unele alei destul de înguste. Nu erau cine ştie ce magazine sau chestii de văzut, iar atunci când am fost eu multe erau închise (se făcea 18:00). Aşa că am găsit un Starbucks şi am băut o cafea la un geam cu vedere spre catedrală, lângă un neamţ ce citea o carte. Eu mi-am scos PDA-ul şi am intrat pe net. Ne lipsea doar un MacBook Air şi am fi fost ca într-o reclamă la Apple.

IMG_3872

Şi de acolo am plecat şi ne-am dus la Kingston-Upon-Hull, de unde urma să ne îmbarcăm pentru un voiaj de o noapte întreagă pe un ditamai vaporul către Rotterdam. Aventurile dormitului într-o cabină de 6 metri pătraţi în care erau înghesuite 4 persoane, undeva în burta navei, fără nici o fereastră, în timp ce totul vibrează de la motoare, le prezint în episodul următor. Setul din York e pe Flickr, pentru celelalte posturi urmăriţi tag-ul Anglia.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus