un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Wall-E

12 Nov 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

foto via boxofficemojo.comTocmai am văzut Wall-E şi nu credeam că îmi va plăcea atât de mult un desen animat. Prima parte a filmului, cu Wall-E şi Eve m-a emoţionat şi mi-a plăcut, a doua parte este o comedie simpatică. Merită văzut de toată lumea, nu e ceva doar pentru copii. De acum am tot respectul pentru cei de la Pixar şi pentru modul în care reuşesc să exprime atâtea emoţii şi stări şi să dea viaţa chiar şi unui roboţel ce compactează gunoiul, totul doar prin mişcări micuţe şi animaţii bine gândite. Au luat animaţia şi grafica făcută pe computer şi le-au ridicat la rangul de artă. Probabil că unora nu le va plăcea deloc, dar eu n-am putut să-mi iau ochii nici măcar o secundă de la ce vedeam. După aceea mi-am dat seama că Pixar nu a făcut doar un film, ci a creat o lume întreagă în care am intrat pentru 90 de minute și personaje atât de reușite încât a fost imposibil să nu îmi placă de ele și să nu stau cu sufletul la gură pentru ce se va întâmpla și cum se va termina totul. Aş fi vrut ca povestea să dureze mai mult, decât să se termine filmul şi să dau iarăşi pe ştiri despre cămătari, abuzuri şi corupţie; lumea lui Wall-E, deși plină de gunoaie, era mult mai plăcută. Nu mă mir că filmul a strâns deja 500 de milioane de dolari din încasări.

Felul în care a ajuns omenirea m-a cam pus pe gânduri, mai ales că acum stau în pat cu un laptop în braţe.

    2 comentarii

  1. Asta a fost si una din concluziile mele atunci cand am iesit de la film; chiar enunteaza cateva modificari la care a ajuns omenirea, modificari care ne vor afecta foarte mult pe termen lung.

      (Citează)

  2. Da, superb, chiar nu ma asteptam de la un film de animatie sa fie asa bun. Si subiectele nu sunt tocmai superficiale, mi-a amintit ca citisem acum ceva timp despre previziunile unor oameni de stiinta despre cum vor arata hominizii (ca fizic) peste cateva mii de ani: aproape sferici, cu extremitatile mult atrofiate, ca in Wall-E :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus