un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pentru colectionarii de ierburi

23 Nov 2008  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

colectionara de ierburiCum am ajuns să citesc descrierea plantei Nepeta Cataria de pe etnoplant.ro nu are importanţă acum. Amuzante sunt însă descrierile şi încercările site-ului de a părea că nu vinde droguri sau ca încurajează cine ştie ce activităţi dubioase.

Pisicile iubesc cu predilecţie aceasta iarbă.
Ele o cauta tot timpul, datorită efectului calmant al acestei plante asupra lor.

La iarbă nu mă pricep, dar la pisici da. De unde până unde iubesc pisicile cu predilecţie această iarbă şi o caută mereu? Bănuiesc că nu creşte prin grădinile blocurilor sau prin curţile ţăranilor, ca să ştie pisicile despre ea şi atunci când se mai strâng seara la o discuţie să îşi spună una alteia “te simţi balonată şi ai probleme cu tranzitul intestinal? Du-te la coană Marioara în curte şi mănâncă nişte iarbă din spatele gardului, să vezi ce bună e şi cum te linişteşte. E Nepeta Cataria, am văzut la tele-enciclopedia despre ea.”

Dar tot ce e bun pentru pisici e bun şi pentru oameni (excepţie făcând şoarecii şi mierlele, care au cam multe oase), aşa că…

Nepeta Cataria este un halucinogen foarte lejer şi relaxant. După consumarea ei sub formă de ceai, sau fumată, la joint, pipa sau bong, ea produce o stare de relaxare, şi de bine, asemănătoare unor  ierburi foarte cunoscute şi utilizate în lume. Indicată a fi consumată sub formă de ceai, sau fumată, după o zi grea, obositoare…

după care mai jos scrie ca avertisment “Etnoplant-shop nu încurajează pe nimeni, la practicarea de obiceiuri negative de genul fumatului.” Deci ignoraţi fumatul la joint, pipa sau bong, doar ceaiul este bun.

Amuzant este şi disclaimerul “Produs recomandat colecţionarilor privaţi de plante etnobotanice” pentru că mai nou aşa am înţeles că se colecţionează plantele, la plic sigilat plin cu 4 grame de frunze uscate. Eu o să arunc toate ghivecele din balcon şi voi pune în loc doar plicuri. Sunt mai uşor de întreţinut, nu trebuie să le uzi regulat.

Nepricepându-mă la jointuri, pipe sau bonguri şi singura mea experienţă referitoare la ierburi fiind o vizită prin Amsterdam acum câţiva ani şi fumatul unei mici ţigări într-un local (şi nişte acadele cu haşiş; aveau gust de iarbă de mă simţeam ca o vacă pe câmp), era cât pe-aci să fiu indus în eroare şi să cred din comentariul unui consumator care spune “la fiecare ţigara pe care am fumat-o am simţit o mică ameţeala tipică şi aud muzica mult amplificată şi spaţială asemănător cu mj” că îl aude pe Michael Jackson de fiecare dată când fumează (ceva în genul Eli Stone). Mă întrebam de ce e considerată relaxantă această iarbă, dacă te face să îl vezi şi auzi pe Michael Jackson. Dar după aia m-am prins că MJ probabil înseamnă altceva…

Oricum, trecând peste părţile amuzante, colecţionarii de plante etnobotanice /:) probabil vor găsi ceva interesant pe acest site. Din câte înţeleg e din Petroşani… asta da reconversie profesională. Cine zice că nu poți cumpăra orice din online? Adevărul e ca la cât pământ se scoate din mine, ar fi şi păcat să nu se crească altceva în el apoi, nu?

    4 comentarii

  1. “Dar după aia m-am prins că MJ probabil înseamnă altceva…”
    as in … ? Michael Jordan? :))

      (Citează)

  2. Marijuana joint sau ceva asa… in orice caz nu Ministerul Justitiei :P

      (Citează)

  3. Marry Jane :)) dati un search :D
    oricum, foarte amuzant link-ul, si ultimul comentariu de acolo…cu visele….haios rau :)

      (Citează)

  4. misto articolul :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus