un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dependenta de curent

23 Nov 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Ieri seară stăteam liniştit în pat, odihnindu-mă după cât am mers pe jos prin ploaie pentru târgul de carte (şi că veni vorba, ce spanac e cu vremea asta? Ieri a fost o zi ca naiba, dar astăzi e senin, cald şi frumos afară de parcă ar fi vara. Când eram eu tânăr, maică, nu era vremea aşa capricioasă… se duce pe apa sâmbetei planeta). Mă uitam la un film de pe calculator, vorbeam cu lumea pe net şi citeam diverse articole când dintr-o dată a picat curentul în mai multe blocuri din zonă.

Dintr-o dată s-a stins totul în jur, fiecare afişaj, fiecare LED. Am rămas doar cu laptopul aprins, într-o beznă totală. “Heh”, m-am gândit, “ce bine că am laptopul ăsta, uite că acum am ce face deşi a picat curentul peste tot”. Mi-au trebuit cam 2000 de milisecunde ca să îmi dau seama că deşi laptopul are o mare baterie înfiptă în fund, router-ul wireless nu este la fel de norocos şi că fără net nu am nimic ce face pe acest calculator. Se pare că până când orice aparat va avea baterii proprii sau pun eu UPS pe tot ce am în casă, o simplă pană de curent te poate lăsa cu ochii în tavanul negru pentru câteva ore.

Ies pe balcon, ca să evaluez mai bine magnitudinea problemei (citiţi: ca să mă bucur că nici vecinii nu mai au ce face). Vreo trei blocuri din raza vizuală erau stinse total. Cu o singură excepţie. În blocul de vizavi, două etaje mai jos decât mine, un om se uita la televizor. Cum frate? Îi mergea televizorul, se vedea clar ecranul aprins. Să nu fi picat curentul şi la ăştia? Şi totuşi nici un apartament nu avea vreun bec aprins. Să fi stat toţi cu luminile stinse, deşi au curent? Prea bizar. Şi totuşi omului îi funcţiona televizorul, ba chiar îl şi butona (şi spun asta beneficiind de toate avantajele pe care mi le oferă un binoclu şi un aparat foto cu zoom 12x). Oare îl ţine pe baterii? Şi-a cumpărat UPS doar pentru televizor? O fi aparatul un Transformer camuflat în TV, şi nu şi-a dat seama că a picat curentul în zonă? O să-l ţin sub supraveghere de acum.

    3 comentarii

  1. O fi vreun Sport din ala de mergea in masina si funtioneaza cu 12V. Prin 80+ avea un vecin o instalatie cu baterii de masina de era singurul din cartier cu lumina seara in timp ce restu’ pulimii facea economie la curent.

      (Citează)

  2. Da si pe la mine mai pica , curentul. Abia atunci realizezi ca nu poti sa faci absolut nimic fara curent. Seara cand e supra-incarcata reteua din cartier mai raman in bezna cateva blocuri inclusiv iluminatul stradal….cam sinistru….parca am fii pe vremea lui Ceusescu :)
    Ia sa-l urmaresti pe ala ca e tare dubios sa aiba el curent la televizor…

      (Citează)

  3. Imi trebuie un binoclu mai bun si sunt scumpe rau :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus