un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ma joc cu un HTC Touch Diamond

29 Jul 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Tot de la eMag am primit pentru teste şi un review un nou telefon-PDA, modelul Diamond de la HTC. Este ultima generaţie de telefon şi până acum sunt foarte încântat de ce am văzut. Am rămas impresionat în special de ecranul VGA extrem de bun şi de autofocus-ul camerei foto. Ca specificaţii are HSDPA, GPS, WiFi, touchscreen cu noua interfaţa TouchFlo 3D, care are o grămadă de opţiuni bine gândite în ea, 4 GB de memorie internă (nu are slot de card) şi este cel mai mic şi mai uşor telefon-PDA văzut de mine până acum. După o săptămână veţi afla şi concluziile. Cine vrea extra-detalii sau are întrebări să le pună aici şi investighez.

    9 comentarii

  1. Nu ma pricep la fel de bine ca tine dar vreau si eu sa testez unul . Eu de ce nu primesc unul ? (glumesc :)) )
    Abia astept review . Distractie cu el :D

      (Citează)

  2. Deci merita sa schimb HTC TC? :)

      (Citează)

  3. Eu zic ca da, este mult mai bun decat Cruise la toate capitolele, iar interfata TouchFLO 3D merge foarte bine, foarte rar ai nevoie de stylus. Iar ca specificatii are de toate.

      (Citează)

  4. Despre interfata asta TouchFlo 3D sa ne dai detalii: cate de utilizabila cu o singura mana e, cum se misca, daca are hic-up-uri. Am pipait si eu unul vreo 10 minute si nu mi-a placut deloc, pur si simplu nu intelegeam ce trebuie sa fac, sa apas, etc. Poate n-am avut eu rabdare cu el.
    Si despre GPS, pentrru ca n-am inteles exact de ce ai nevoie ca sa-l folosesti: de un soft care nu vine preinstalat sau de harta Romaniei. Telefonul era al unei tipe care nu stia mai nimic despre el, il avea de 1 saptamana, asa ca n-am reusit sa obtin alte detalii. Si era cumparat de la Vodafone.

      (Citează)

  5. Interfata e OK. Am auzit peste tot ca ar avea lag, si are un pic de lag, dar nu e deranjabil. Am auzit si ca a aparut un ROM mai nou care o face mai rapida. De multe ori intarzierea vine din faptul ca apesi cu ditamai degetul pe ecran si touchscreenul intarzie in a intelege ce vrei tu sa faca. Daca folosesti varful degetului sau stylusul interfata pare mult mai rapida, deci nu e numai vina telefonului. Iar lag-ul care este nu mi s-a parut deranjant. Cred ca multi din cei care au zis de lag fie au avut numai iPhone, care inteleg ca e mai rapid, dar e mai rapid pt ca Apple limiteaza rularea aplicatiilor in background, fie nu au mai utilizat Windows Mobile si PDA-uri pana acum si sunt obisnuiti cu meniurile de 2 lei de la telefoanele clasice.

    Interfata e foarte misto, o gramada de animatii foarte bine facute si suficient de mici si rapide pentru a nu deveni enervante dupa ce le-ai vazut de 2-3 ori si le stii. O poti utiliza fara probleme cu o singura mana, iar telefonul e suficient de mic incat sa-l tii bine in mana si sa-l butonezi cu degetul mare. Cred ca am scos stylus-ul de 2-3 ori pana acum, foarte rar ai nevoie de el. Voi incerca sa fac niste filme cu interfata in actiune pt review-ul final.

    Pe scurt asa, in partea de jos a ecranului ai niste tab-uri: Home, Music, Photos, Weather, Programs. Dai cu degetul de la unul la altul si vezi ce poti face in fiecare tab, respectiv ascultat muzica, facut si vazut poze, etc. Pentru partea de telefonie poti apasa oricand butonul de Dial si iti apar contactele si tot ce ai nevoie. Internetul merge excelent iar ecranul VGA permite afisarea inteligibila a fonturilor foarte mici, si nu ai probleme in a citi site-urile si de a te misca prin ele.

    Pentru navigare ai nevoie de programul iGO 8. iGO 2006 nu a mers si nu cred ca poate fi modificat pt a rula pe un telefon fara slot de card. iGO 8 insa merge dupa ce-i editezi un fisier de configurare, si merge foarte bine. iGO are harta Romaniei la nivel de alee si eu m-am descurcat excelent cu el in toate orasele prin care am fost.

      (Citează)

  6. Serios vorbind, pe ce criteriu se poate primi de la emag un produs pt testare?

      (Citează)

  7. Asta as vrea si eu sa stiu …
    Stimabile! Spune-ne si noua ! :D

      (Citează)

  8. am si io unul si e foarte usor de utilizat,pozele sunt foarte clare cu camera aia mica mica de 3.2,mica ma rever la cum arata.Muzica se pune usooor de tot doar cu copy si paste si aveti grija sa umblati in toate optiunile BIBLIOTECII muzicale,nu in WINDOWS MEDIA PLAYER oricum e cel mai super telefon.si cu 4 GB poti sa faci ce vrei

      (Citează)

  9. puteti instala i-go 3D super usor de pe net e cel mai misto sau pe net dar asta costa

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus