un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Subiecte la romana

28 Jun 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Subiectele la bac la Limba şi Literatura Română proba scrisă sunt pe net la Realitatea, în acel text box, pentru cei curioși. A picat o explicare de termeni din poezia Nedreptate de Nichita Stănescu, de scris un text argumentiv de 15-20 de rânduri despre timp, pornind de la un citat din Lovinescu, şi de scris 2-3 pagini despre basmul cult. Un pic bizar mi se pare că toate subiectele au punctaj egal (3 puncte) şi că nu se mai cere alcătuirea unei cereri, scrisori, etc şi nici alte subiecte micuţe de umplutură. Dar au trecut ceva ani de când am dat eu bacul, deşi îmi aduc aminte ziua şi cum s-a desfăşurat.

    3 comentarii

  1. alright! era extrem de greu sa faci pe harap alb care are enspe mii de puncte de pornire si enspe mii de idei… prost sa fii si sa nu scrii, plus ca la al doilea subiect poti debita ce vrei doar sa fie ceva pe subiect, si la primul iarasi prost sa fii sa nu iei macar jumate. cumulat cu 1 pct din oficiu rezulta un 5 extrem de usor.

      (Citează)

  2. In general la orice materie de la bac poti lua 5-ul extrem de usor. Imi aduc aminte ca am dat Istoria si am invatat cat am putut cu o zi inainte. Totusi, in fata subiectelor, am facut calculul ca doar stiind intre ce ani a fost al doilea razboi mondial, cand a fost executat Ceausescu si stiind sa numesti un domnitor din Tara Romaneasca as fi luat deja 6 puncte. Am copiat si am luat 9.70, dar as fi trecut proba si daca ma duceam fara sa stiu nimic.

      (Citează)

  3. vrajeala mare cu bac-ul asta… la un moment dat m-am plictisit de copiat harap-alb :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus