un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cablurile nu mai trebuie ingropate

20 May 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

kirchhoff1Curtea de Apel a decis că operatorii de cablu nu trebuie să le mai îngroape în maxim doi ani, aşa cum se zicea prima oară. În această situaţie marile firme răsuflă uşurate că nu le mai apar costuri suplimentare, proiectul Netcity de fibră optică îngropată este cam în pom, iar de suferit avem doar noi, că rămânem cu mii de metri de cabluri pe stâlpii din oraş. Până şi pe străduţe pe aici prin cartier sunt câte 20 de cabluri între doi stâlpi. Iar prin centru nu poţi face o fotografie frumoasă fără să nu-ţi iasă minim 10 dungi negre în ea. Am plimbat anul trecut nişte străini prin oraş şi au făcut fotografii doar la Piaţa Romană la nişte mănunchiuri zdravene de cabluri şi la Palatul Parlamentului. Palat aşa mare şi cabluri aşa multe nu mai văzuseră în viaţa lor. M-am uitat acum pe diverse fotografii făcute de mine în mai multe oraşe de prin Europa… nici un cablu în ele care să-ţi strice amintirea. De pe Mediafax.

    2 comentarii

  1. Reversul medaliei sunt mii de metri de trotuare sparte si carpite.

      (Citează)

  2. ipo, trebuie sa se intample si astea. Ne plangem ca strazile sunt inguste iar in alte capitale sunt largi. Ca altii au pasarele iar la noi se blocheaza traficul cu lunile cand le construim. Ca trebuie sa spargem trotuarele, dar in acelasi timp zicem ca alte tari nu au cabluri aeriene.

    Nici altii nu le-au facut intr-o zi. Si in alte tari s-a demolat, s-a asfaltat, s-au blocat drumuri, s-au spart trotuare. Iar acum le e mai bine si ne minunam de ce vedem pe acolo. Trebuie sa si suferi un pic ca sa obtii o imbunatatire. Bine, la noi problema e ca dureaza o lucrare de 3 ori mai mult decat ar fi normal, sau se munceste dupa principiul “unul la sapa, 10 la umbra”. Dar de spart si de carpit toti au facut-o la un moment dat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus