un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Băneasa Shopping City

20 Apr 2008  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Am fost ieri în mall-ul nou deschis în Feeria, lângă IKEA. A fost o experienţă mult mai plăcută decât mă aşteptam să fie. Cred că mă obişnuisem prea mult cu mall-urile construite în ruinele rămase de pe vremea comuniştilor şi cu acea arhitectură circulară caracteristică în Plaza şi Vitan. În Băneasa Shopping City, care s-a făcut de la zero, galeriile sunt lungi, late, înalte, frumos organizate, şi deşi era plin de oameni, nu am avut deloc senzaţia de înghesuială. În total sunt 4 galerii, câte două paralele pe fiecare nivel, cu magazine pe ambele părti.

Sunt câteva magazine ce merită menţionate: chiar la intrare este un mare Reserved, pe două niveluri, femei şi bărbaţi, şi cam toate tricourile, pantalonii, cămăşile, bluzele şi ce mai erau costau sub 1 milion de lei. Iar marfa era foarte bună. Lângă el este un magazin Peek & Cloppenburg, cel mai mare din mall, şi care la fel ca Debenhams-ul din Vitan adună în el o grămadă de branduri din toată lumea. În ambele erau cozi imense la cabinele de probă şi la plată, lumea cumpărând în draci. Dacă duci o femeie acolo, o poţi lăsa lejer 2-3 ore doar în aceste două magazine. Mai erau un magazin mare de pantofi, Humanic, un Zara pe 2 niveluri, multe alte magazine de haine, un Zara Home (produse pentru casă, un fel de Bamboo), un magazin iStyle (distribuitorul oficial Apple în România), diverse alte branduri pe care te aştepţi să le găseşti în mall-uri. Vreo 80% din toate magazinele erau deja deschise, altele fiind încă în amenajare. Din păcate nici un C&A, H&M şi nici branduri din cercurile înalte ale modei.


La un capăt este o zonă de restaurante. De notat este primul Burger King din România, cu preţuri asemănătoare McDonald’s-ului. Din păcate ieri tocmai luase foc sau ceva, deoarece în momentul în care am ajuns eu le curgea apă din tavan şi totul era oprit. După vreo 4 ore erau iarăşi operaţionali, dar deja mâncasem. Tot nou deschis este şi Nordsee, ce face parte dintr-un lanţ pe care l-am văzut în Viena acum mulţi ani şi care vinde doar mâncare din carne de peşte. Aveau tot felul de sandvişuri, de preparate calde, de garnituri şi feluri principale. Nu prea îmi place mie peştele, dar îmi venea să cer câte una din fiecare. Am mâncat la Chopsticks, un restaurant chinezesc gen Wu-Xing, cu doar vreo 10 feluri de preparate (le face un asiatic acolo). Vită cu stridie şi orezul cu curry pe care l-am mâncat au fost foarte gustoase. Evident, KFC, McDonald’s, La Zamfir cu fripturi şi cârnaţi, un restaurant libanez (care cred că este şi în Plaza), precum şi vreo 4 cafenele.

Păcat că e aşa departe, altfel probabil aş merge mai des pe acolo măcar pentru mâncare.

dsc00446_600.jpgdsc00449_600.jpgdsc00448_600.jpgdsc00447_600.jpg

    8 comentarii

  1. cinema, bowling, biliard, chestii d-astea sunt?

      (Citează)

  2. nope, nici una din astea, sau cel putin nu inca. dar intr-un fel mai bine din pct meu de vedere (de femeie care o lasi doua ore intr-un magazin), e galerie comerciala, shopping city nu degeabea ii zice, e pentru cumparaturi, haine and stuff

      (Citează)

  3. pai tocmai de asta nu e bine :)
    lasi femeia la cumparaturi si tu-ti vezi de-ale tale :)

      (Citează)

  4. E genul de mall in care te duci sa cumperi chestii si eventual sa si mananci ceva daca ti se face foame. Era mai greu sa-l faca “loc de pierdut timpul” avand in vedere locatia sa. Plus ca ai in jur si Bricostore, IKEA, Carrefour, stai pe acolo… :P

      (Citează)

  5. Daca vrei H&M sau C&A … dam o fuga pana la Budapesta :p E cel mai aproape.

      (Citează)

  6. Poate ma agit prea mult cu H&M sau C&A. In strainatate aceste magazine sunt asemanatoare cu Zara: preturi mici, haine bunicele, modele interesante. La noi Zara vine cu preturi triple si hainele de acum 2 ani. Daca la fel vor face si celelalte… n-am pierdut nimic.

      (Citează)

  7. Da, pentru ca la noi Zara e franciza si isi stabileste singura preturile (si au ales niste preturi extrem de potrivite pentru Romania…) Din cate am auzit H&M se va deschide in mall-ul din Cotroceni si va fi reprezentanta, deci vor fi aceleasi preturi ca in strainatate :)

      (Citează)

  8. Si francizele ar trebui sa respecte niste preturi maxime. De obicei sunt niste obligatii impuse de firma mama, in principal sa nu-i strici imaginea, si cred ca si preturile ar putea intra in categoria aia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus