un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Slovenia: un tur prin Bled

3 Mar 2008  ·

TURISM  ·

Spune-ți părerea

Bled este o staţiune importantă în Slovenia, aflată între Kranjska Gora şi Ljublijana, aşa că în ziua plecării am avut timp să dau o tură şi pe aici. Atracţia principală este lacul, întins, foarte limpede şi foarte liniştit, iar în centrul său se afla unica insulă a Sloveniei, pe care se găseşte o mănăstire. Pe un fel de stâncă de lângă lac se găseşte şi un castel vechi, care a devenit apoi reşedinţă a guvernatorilor austro-ungari şi mai apoi atracţie turistică. Şoferul mi-a spus şi o legendă (sau poate era realitate, n-am înţeles prea bine) referitoare la un mare clopot comandat în Italia pentru mănăstire, cu ocazia nu ştiu cărui eveniment, iar la transport clopotul s-a scufundat în lac şi se poate vedea şi acum vara. Oricum, e un festival vara legat de acest clopot.

Am dat un tur de lac cu maşina şi am oprit într-un loc pentru fotografii. Zona e minunată pentru plimbat cu bicicleta. Era cald, linişte, şi deloc aglomerat, deşi încă nu era sezonul turistic, când se aglomerează. La malul lacului am alergat nişte raţe, în larg se vedeau lebede, un bătrân vopsea o barcă tocmai bună pentru plimbat turiştii, iar alţi oameni stăteau la soare şi se odihneau. Mă gândeam doar ce gratar bun ar merge făcut lângă aşa privelişte.

Setul de fotografii aici.

Printre poze vedeţi:

O fotografie panoramică făcută la lac.
Două HDR-uri discrete făcute cu castelul şi cu insula.
O barcă pe apă şi una pe uscat.
Insula.
Castelul.

Următoarea staţie: Ljublijana.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus