un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: No Country for Old Men

3 Mar 2008  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Filmul care a câştigat anul acesta Oscarurile importante merită văzut. Este foarte bine făcut iar actorii joacă excelent. Problema este sfârşitul: filmul reuşeşte foarte bine să construiască o situaţie, personaje, suspans, întrebări, iar finalul vine brusc, întortocheat şi greu de înţeles. Dacă ratezi 2 secunde din film şi nu vezi al cui cadavru este găsit, nu mai înţelegi nimic. Te întrebi “oare asasinul a ucis-o şi pe soţie?” şi dacă nu vezi că se şterge pe cizme când iese din casa ei, rămâi cu întrebarea.

Filmul îl urmăreşte pe Moss, un fel de cowboy modern care găseşte în deşert o grămadă de mafioţi morţi şi ia de la ei o valiză cu 2 milioane de dolari. Din păcate, şefii mafiotiilor îi iau urmă şi trimit pe urmele lui un asasin mai dedicat meseriei lui decât Terminatorul. Filmul este o luptă şi o urmărire continuă între cei doi, în timp ce şeriful interpretat de Tommy Lee Jones este mereu cu un pas în urmă. Din perspectiva acestuia ni se spune cât de mult s-au schimbat ţara şi lucrurile, cum s-a trecut de la vremuri mai paşnice şi mai simple la unele în care există mafioţi, asasini fără remuşcări, mize mari, crime multe şi interese complexe. Practic asta ar fi morala filmului.

Toţi actorii joacă incredibil de bine, iar personajele sunt foarte interesante. Cred că asasinul Anton Chigurh va rămâne în istoria filmelor pt tenacitatea şi seriozitatea cu care îşi urmăreşte victimele, precum şi pentru lipsa de remuşcare de care dă dovadă. Finalul este şi mai bun astfel, cel mai bun şi mai capabil scăpa şi pleacă mai departe. Foarte bun filmul, nu ştiu dacă merita Oscarul mai mult decât Atonement, dar parcă şi să scape fără premii ar fi fost un păcat. Link IMDB.

    3 comentarii

  1. comentam si eu acu 2-3 luni cum ca asa profil de asasin mai rar a fost facut pana acum in cinematografie. imaginea lui este in planul 1 iar restul personajelor, chiar daca joaca foarte bine, raman undeva in planurile secunde.

      (Citează)

  2. movieaddicted

    30/04/2008 la 1:24 AM

    CE ti-a placut la Atonement ?!

      (Citează)

  3. Totul. Povestea foarte misto, cum o mica greseala din copilarie schimba destinul atator persoane. Muzica a fost excelenta. A prezentat bine si razboiul si Anglia in timpul razboiului. Sfarsitul a fost foarte bine facut. Un film misto de la cap la coada.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus