un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone SDK da chix

7 Mar 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Apple a lansat SDK-ul pentru iPhone, ce le permite programatorilor să realizeze noi aplicaţii pentru acest telefon minune. Până acum era practic imposibil să faci ceva cu adevărat util. Care e problemă însă? Apple nu va permite acestor aplicaţii să ruleze şi în background.

Cu alte cuvinte, dacă cineva face o aplicaţie utilă dar cu care ai de lucru o vreme, de ex ceva ce mapează reţele Wi-Fi, sau poate o aplicaţie de dat nişte ping şi traceroute, sau un joc mişto, le poţi folosi ok dar nu le poţi trece în background pentru că se vor închide automat. Aplicaţiile trec automat în background inclusiv atunci când primeşti un telefon de la cineva (pt ca în faţă trece aplicaţia de telefonie). Poţi să asculţi muzica în timp ce te joci (pt că aplicaţia de iPod e făcută de Apple şi e permisă în background), dar dacă vrei să schimbi melodia care tocmai a început, jocul se închide atunci când aduci în fata opţiunile de sunet. E ca şi cum ţi s-ar închide programul curent pe calculator atunci când schimbi un pic pe Winamp ca să dai Next Song. Apple explică aceste limitări prin faptul că multe aplicaţii 3rd party ar utiliza multă memorie şi ar încetini telefonul, iar lumea ar da vina pe ei că au făcut un telefon neperformant. E după principiul “ca să nu te calce maşina, nu e suficient doar să fii atent când tranversezi, ci mai bine nu mai ieşi deloc din casă.”

Culmea e că pentru un produs atât de inovativ, restricţiile impuse astfel sunt chiar idioate. Lumea vrea să ruleze un client de Yahoo Messenger care să stea activ în background şi să te anunţe doar când primeşti un mesaj. Poate vrei să înregistrezi ruta pe care ai mers folosind metodele de localizare incluse în telefon. Poate vrei să utilizezi GPS-ul (scot nişte firme acum un GPS extern pt iPhone, ca el nu are inclus) în timp ce asculţi şi muzică sau primeşti un telefon. Pe PDA-ul meu toate acestea merg strună, fără nici o problemă (apropo, voi scrie un post despre ce programe super utile am mai descoperit pt Windows Mobile). La un produs de 3 ori mai scump nu mai e aşa simplu. Prin Gizmodo.

    3 comentarii

  1. Salut, cum pot obtine o baza de date cu nr de telefon Orange sau/si Vodafone ….? rd_calin@yahoo.com :)

      (Citează)

  2. :)

      (Citează)

  3. ba raducule ,tu visezi bine ,dar este posibit de treci de derverele false si dublurile …………….din ale ce noi le vom vedea pete 5 ani in teste ,ca apropo acum 2 ani am vazut un laptop care nic acuma nu este la vanzare intr-o firma la asiatici :D ,plus ca poate vei putea dar zilele tale de soare se vor scurta din acel moment …..:D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus