un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme HDR time-lapse

10 Jan 2008  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

O urmare logică şi foarte interesantă a fotografierii în mod HDR o reprezintă făcutul de filme HDR. Pentru cei care nu ştiu, fotografia HDR presupune să faci vreo 3 sau 5 fotografii aceluiaşi subiect, dar la timpi diferiţi de expunere (sau măcar un bracketing din opţiunile camerei). Apoi fotografiile sunt combinate într-una singură, dar în care fiecare parte a imaginii este bine iluminată. Mai multe detalii pe Wikipedia iar exemple pe Stuck in Customs.

Unii au dus acest lucru şi mai departe şi mi se pare o idee mişto. Faci cele 3 fotografii ţinând aparatul nemişcat, dar cu timpi diferiţi de expunere, ca la un HDR normal. Apoi roteşti aparatul cu câteva grade şi faci alte 3 fotografii pe noua poziţie, şi tot aşa. Ca şi cum ai face o imagine panoramică, dar în care toate cadrele ce intră în puzzle-ul ei au fost făcute prin HDR. Un exemplu mişto este catedrala de aici (sau ce-o fi), sau time-lapse-ul făcut de un tip pe geamul biroului său, pentru cazul în care aparatul sta nemişcat şi se mişca subiectul fotografiei. Acum îl invit pe Nihasa să facă şi el un astfel de film.

    2 comentarii

  1. pe aceeasi nota, faking hdr: http://www.nill.cz/index.php?set=tu1 :D

      (Citează)

  2. e greu ca nu am trepied … dar ar mai merge sa trag niste hdr`uri :) ca nu am mai facut asta de anul trecut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus