un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O plimbare pe seara

26 Oct 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Astăzi, după ce am sărbătorit venirea weekend-ului cu 4 ore de stat în trafic pe la prânz şi încă o oră peste program la servici, mi-a venit mie ideea să merg la Real, nou-deschisul hipermarket. Care apropo este non-stop, probabil România fiind singura ţară unde o astfel de idee are un succes nebun. Buuuun…

Plec împreună cu un prieten de la muncă spre Real. Am ajuns relativ repede, deşi nu cunoşteam zona prea bine. La una din intrările în parcarea subterană accesul era blocat de paznici, care ne puneau să întoarcem şi să intrăm “prin partea cealaltă”. Cu mare chin şi multe claxoane întorc, trec de intrarea cealaltă, dar nu reuşesc să intru pt că era prea mult trafic, merg în continuare, merg, merg, maşini tot erau, într-un final întorc la mama naibii depărtare de Real, revin lângă magazin, şi intrarea cealaltă era blocată. “Nu mai sunt locuri în parcare, nu vă putem lăsa”. Spanac! Dau să caut un loc prin zonă, dar văd intrarea în magazin. Coada de 300 de persoane minim, ca să intri în incinta magazinului. Nu ştiu dacă măcar se găseau cărucioare sau câtă lume era deja în Real, dar afară era ditamai coada de persoane la intrare, cam cât la un miting gigantic pro-Băsescu (adică vreo 300, cum ziceam).

Pomenesc ceva de organe sexuale şi plecăm spre Auchan. Am fost acolo o singură dată, Crăciunul trecut, când tocmai se deschisese. Nu prea mai ştiam drumul. Toate bulevardele din Titan mi se par la fel mie. Prietenul meu are PDA cu GPS şi harta Bucureştiului, dar nu ştiam nici unul din noi adresa Auchan-ului. O căutam pe net, site-ul mergea greu, nu găseai imediat adresa. Într-un final o băgăm în iGo şi purcedem, cu un şir lung de “bagă rece să se dezaburească geamul, bagă cald că mi-e frig”. GPS-ul ne-a dus în… alt organ sexual, până la urmă şi la destinaţia bună, dar pe drumul cel mai scurt, adică pe străduţe prin cartier. Într-un final am ajuns în Auchan.

Auchan-ul e chiar plăcut şi găseşti aceleaşi lucruri ca în Cora. Era o defilare de modă în zona centrală, cu muzica dată aşa de tare că nu te mai auzeai vorbind. Am intrat în magazin, ne-am învârtit o grămadă la electronice, am râs de produse, am cumpărat dulciuri, ne-am uitat la femei… ca inginerii. La casa, din obişnuinţă, am scos card-ul Cora şi am vrut să-l dau casierei, care se uita bizar la mine.

Am plecat pe la 9 şi ceva de acolo, şi neavând nimic de mâncare acasă (nu întrebaţi de ce nu am luat nimic de mâncat din Auchan) am zis să trec să iau o shaorma. Am făcut un traseu care să treacă iarăşi pe lângă Real, doar ca să văd ce se mai întâmplă. Parcarea tot blocată, coadă mare la intrare. Mă întreb dacă şi la noapte va fi aşa. Nu am mâncat niciodată shaorma “de la Dristor”, aia celebră, şi acum părea momentul potrivit. Doar că nu ştiam unde e shaormăria.

Oprim pe la Dristor şi ne uităm după shaorma. Tot treceau oameni cu ea în mână sau în pungă. Au apărut în zonă, la derută, alte shaormerii, ca să profite de ăia ca noi, care nu cunosc poziţia exactă a “legendei”. Dar shaorma adevărată era uşor de recunoscut. Era aia care avea o coadă cât cea de la Real! Exagerez, dar 30 de persoane la coadă la shaorma tot erau, deşi era 10 noaptea. Mi-am băgat ceva şi am zis că mai bine îmi gătesc decât să stau la ditamai coada pt o shaorma de 14 lei. Oricum, vânzarea este incredibilă, probabil că ies o grămadă de bani când produci shaorma cu 2 lei şi o vinzi cu 14 în asemenea cantităţi. Am vrut să opresc în Mall Vitan la un KFC, dar până parcam şi urcam trepte trecea noaptea, iar eu trebuie să dorm minim 8 ore ca să arăt astfel de bine. Aşa că am luat o shaorma de la Dineş, care e aici la Tineretului. Cam atât.

Ah, am observat în Auchan că majoritatea banilor i-am dat pe băuturi alcoolice. Îngrijorător.

    1 comentariu

  1. cu toate ca sunt din oradea, am auzit si eu de shaorma din dristor dar din pacate nu am reusit s`o gust. cat despre real, la fel s`a intamplat si la noi la deschidere, lasau doar grupuri de x zeci deodata, coada era interminabila cateva zile la rand. nu ma fascineaza deloc “premierele” asa ca nu am fost afectat de fenomen.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus