un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De pe net

25 Oct 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

O listă cu câţi vizitatori din SUA au avut site-urile de socializare şi platformele de blogging în septembrie 2007, comparat cu septembrie 2006. Blogger a avut 32 de milioane de vizitatori unici, WordPress 12 milioane, MySpace a avut 68 de milioane lunar, Facebook 30 de milioane, Hi5 doar 2 milioane şi ceva, Yahoo Groups 6,5 milioane, Flickr 13 milioane. Mă mir că apar în lista site-uri precum Angelfire şi o grămadă de AOL-uri, cu cifre foarte bune. Şi la noi în ţară era mare ştire că Nuntă pe NeVe sau Radio 21 au sărit de pe la 20.000 lunar (update: pe saptamana, e gresit spus lunar) la vreo 50.000 de vizitatori.

Gigapan, un site cu imagini panoramice făcute în diverse locuri din lume. Se poate face scroll şi zoom destul de bine. E chiar marfă.

Tot de pe TechCrunch, cică Google ar fi micşorat Page Rank-ul unor reţele de bloguri în încercarea de a stopa frauda şi paginile ce conţin doar linkuri. Bloguri precum Engadget şi Autoblog s-au trezit însă cu un PR mai mic în urma acestor măsuri. Cei de pe TechCrunch se aşteaptă ca diverse reţele mai micuţe de bloguri să dea chiar faliment, deoarece cu un PR mic vor avea probleme în a atrage vizitatori şi reclame. Unde dai şi unde crapă.

    2 comentarii

  1. Radio 21 -> 50 000 unici pe zi
    1 500 000 pe luna
    Hi5 -> site international
    2 000 000

    asa ca nu sunt vizite de nimik in comparatie cu “concurenta” … “Şi la noi în ţară era mare ştire că Nuntă pe NeVe sau Radio 21 au sărit de pe la 20.000 lunar la vreo 50.000 de vizitatori.”…

      (Citează)

  2. Statisticile din newsletter-ul Trafic.ro pe care l-am vazut sunt pentru saptamana. Am scris eu gresit lunar, e de fapt saptamanal.

    Daca ai N unici pe saptamana, nu poti spune ca ai 4xN pe luna, de obicei aceiasi N oameni unici intra in fiecare saptamana.

    Un 50.000 pe saptamana unici inseamna probabil un 80.000 unici pe luna, in sensul ca in celelalte 3 saptamani intra tot aia 50k si mai apar in total alti 30k noi.

    Hi5 are atatia din SUA. Majoritatea utilizatorilor probabil ca sunt din alte tari oricum, dar n-au incaput in statistica. Exemplu cel mai bun cu Orkut, site-ul de socializare al Google, care are 500.000 de vizitatori unici din SUA si nici macar nu e in acea lista, dar din toata lumea are 24,6 milioane unici.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus