un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook valoreaza 15 miliarde

25 Oct 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Microsoft a cumpărat aproape 2% din Facebook pentru 240 de milioane de dolari, ceea ce după calculul de pe TechCrunch înseamnă că întreaga companie valorează 15 miliarde de dolari, fiind a 5-a ca valoare de pe net după Google, eBay, Yahoo şi Amazon.

Mi se pare imens. 15 miliarde pentru o companie în care tot ce are şi tot ce reprezintă este stocat pe nişte servere şi lucrat de nişte scripturi. Dintr-o dată cât a luat Patriciu pe 75% din Rompetrol (2 miliarde şi ceva), o companie care în fond este prezentă prin Europa, are sute de benzinării, mii de angajaţi, afaceri în cel mai profitabil domeniu, pare o nimica toată. Semn că Internetul este foarte puternic astăzi şi că sunt foarte mulţi bani de câştigat. Din păcate, părerea mea este că doar în străinătate şi în engleză. Sau Microsoft e varză la achiziţii, şi asta o posibilitate.

  1 comentariu

 1. Sunt disperaţi, au bani… Ce poate fi mai frumos pentru un site de socializare?:P

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus