un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ProTV despre bloguri

16 Aug 2007  ·

Uncategorized  ·

9 comentarii

Pro TV tocmai a încercat la ştiri să se dea cunoscători în bloguri. Mai bine nu ziceau nimic, sau doar să fi vorbit despre fenomenul blogurilor în străinătate, despre nişte bloguri celebre şi vizitate şi ce impact au în politică sau în societatea celor din străinătate, sau cum nişte bloggeri câştigă sute de mii de dolari anual de pe urma lor.

În schimb au zis despre ale noastre. Despre un tip care face bani din cei 700 de vizitatori ai blogului său. Telespectatorii pot chiar să voteze pe net dacă blogurile sunt o nouă afacere de succes (blogging-ul este noua crescătorie de melci :P) sau doar un moft. Despre cum un click valorează între 0,01 cenţi (adică 100 de clickuri, un cent) şi 45 de dolari (100 de clickuri, deja jumătate de Logan şi-au luat bloggerii ăştia). Întreaga ştire este penibilă şi comică, în proporţii egale, şi mai bine făceau un reportaj despre sudoku. Dacă vroiau ceva serios, puteau să îl contacteze pe Bobby Voicu, care este probabil cel mai mare expert în pro-blogging de la noi din ţară. Şi incredibil, nimic despre Zoso în toată ştirea.

Intraţi aici şi daţi click pe video. Sper să-l pună cineva şi pe YouTube sau în altă parte.

    9 comentarii

  1. Hai ca e tare asta:”Daca vroiau ceva serios…” :))) Ai vazut tu vreodata ceva serios la Stirile ProTv?

      (Citează)

  2. Ala era Buddha ma (http://buddha.voce.ro/) ! Vezi acolo mai multe ! Si e preten bun cu Bobby ! Asa ca probabil o fost un blat (vorba lu’ Pinalti)!
    :))
    IT’S just a joke ! ;)

      (Citează)

  3. Felicitari lui Buddha, dar intreg reportajul pare facut despre un subiect pe care reporterul nu l-a inteles deloc, si da o impresie proasta pe total. Puteau sa faca mai bine.

      (Citează)

  4. reporterul era andressa. interesanta parerea pe care ti-a lasat-o.

      (Citează)

  5. Da, e aiurea rau, un fel de reportaj facut de un copil. Daca nu stiam ce e un blog exista riscul sa inteleg altceva si chiar sa am impresia ca e un mod foarte facil de a face bani muuuulti. Adica de ce sa ma angajez? fac si eu precum baiatul din material si-mi fac un soi de jurnal pe internet.
    E genul de reportaj no-brain tipic ptr protv si asta desi aveau un “expert” in domeniu.

      (Citează)

  6. Problema a fost ca reportajul a fost facut din perspectiva reporterului si nu a realitatii. Pe principiul daca mie nu imi plac blgoerii X si Y, dar Z e accesibil si avid de imagine si usor de manevrat, pot sa fac un reportaj de doamne-ajuta(=umplutura). In asemenea conditii, este clar ca fenomenul blogurilor ca mijloc de comunicare si nu numai este oprita din fasa in Romania.
    Si asta in conditiile unei ironii foarte fine: un blogger face un reportaj ambiguu despre bloggeri, cu toate ca stie cu ce se mananca toata treaba. De evitat bloggerul si viitorul jurnalist sau nu?

      (Citează)

  7. O alta stire despre bloguri fusese pe ProTV cu o zi inainte, din ciclul “stii ce fac copiii tai?”. Acolo era vorba despre un blog scris de doua fetite de vreo 5-7 ani.

    Va dati seama ce parerea isi face lumea despre bloguri: “ah, noua joaca a copilasilor, pe vremea mea ne jucam cu papusi, acum doar calculatoare au”. Plus marea greseala de a arata la televizor acest blog, cand doar se stie ca netul e plin de perversi si ciudati sau pur si simplu de idioti care ar putea doar sa strice distractia copiilor prin comentarii aiurea. Materialul este aici.

      (Citează)

  8. Bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet, lumina vine din inima fiecaruia! Va urez un PASTE FERICIT

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus