un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Portugalia, episodul 4: Coimbra

22 Aug 2007  ·

TURISM  ·

Spune-ți părerea

Un orăşel minunat. În vârful dealului din oraş se află Universitatea din Coimbra, una din cele mai vechi din Europa (fondată în 1290, în ce stare erau Ţările Romane atunci?). Campusul era mare, cu clădiri vechi dar impunătoare, cu un turn frumos lângă rectorat. De sus din piaţă se vedea tot oraşul, şi în depărtare un pod asemănător cu unul văzut în Rotterdam. Interesante sunt tradiţiile acestei universităţi: studenţii poartă un fel de robe sau mantii, şi îşi agăţă de ele nişte panglici pe care trebuie să le ia de la un profesor, o iubită, un coleg, şi încă o persoană pe care am uitat-o. Se organizează în republici (un fel de frăţii) şi îşi scriu pe casele pe care locuiesc ce republică sunt, cu steag, cu slogan, cu ce vor ei. Cred că dacă ar fi avut baghete şi ar fi făcut şi magie, puteau să se creadă Harry Potter, pt că hainele, clădirile şi obiceiurile seamănă deja destul de mult.

Nu prea am făcut multe fotografii aici, pentru că nu am văzut Facultate de Electronică şi Telecomunicaţii, iar orice altă facultate eu o consider nedemnă de fotografiere. Coborâtul până în centrul oraşului a fost însă inedit, pe nişte străduţe înguste şi foarte înclinate. Această fotografie s-ar putea crede că am făcut-o strâmbă, dar observaţi cât de înclinată este strada în timp ce acoperişurile sunt drepte. Era haios când te întâlneai cu un automobil care urca, în acest oraş fără o frâna de mână bună nu prea poţi ajunge sus. Mă întreb ce fac iarna pe polei, deşi în Portugalia nu prea sunt astfel de fenomene. În coborâre am mai văzut vreo 2 catedrale, străzi şi porţi de delimitare a oraşului, ziduri fortificate. Ajunşi mai la bază, am găsit vreo 3 străzi pietonale paralele, pline cu magazine. Nefiind eu genul shoppingăcios, am mers de nebun pe acolo şi am stat la o terasă frumoasă. Coimbra este mult mai ieftină decât orice oraş vizitat, cu 3 euro am băut o cafea, un suc de portocale şi am mâncat şi o tartă cu fructe, în timp ce în alte oraşe la aceeaşi bani aş fi luat doar sucul. Eu m-am plimbat mai mult decât ceilalţi turişti, care captivaţi de preţurile mici cumpărau haine şi bijuterii pentru întreg clanul de acasă, am trecut şi râul şi am făcut o fotografie frumoasă în care se vede sus universitatea, de unde coborâsem cu 3 ore inainte.

Apoi cu regret am plecat din Coimbra, dar cu siguranţă este un loc în care nu m-ar fi deranjat să fac facultatea.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus