un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a terminat cu o ploaie buna

14 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Ştiţi reclama aia în care arata o serie de întâmplări bune şi se dovedeşte că au pornit de la o cafea băută la momentul potrivit? “A început cu o cafea bună“? La mine se poate spune “a început cu o sursă arsă“.

Ieri s-a oprit brusc calculatorul. Hait! Panică. Ştiţi sentimentul, acela de “zomg sper că nu e ceva grav şi că porneşte la loc”. A pornit… dar s-a oprit iar după 3 minute. Şi apoi n-a mai pornit deloc, deşi placă de bază era alimentată. Am pus în loc o sursă mai veche de-a mea şi am alimentat doar procesorul şi placa video şi mergeau, deci de la sursă era. Ieri la 10 noaptea am mers în Unirii să găsesc o sursă, doar Depozitul de Calculatoare mai era deschis şi cea mai ieftină sursa era 140 de lei. La banii ăia, le-am urat ceva de sex oral şi am plecat, că mai mult de 50 de lei nu dau. Mă întreb dacă un magazin de calculatoare deschis non-stop ar putea fi o afacere de succes.

Azi pe la 18 mă duc după sursă. În cartier nu se găsea. Merg în zona fostului restaurant Budapesta, unde sunt multe firme de calculatoare. Unii n-aveau de 500 W, ăia nu aveau buton de on/off pe sursă, din astea. În sfârşit, găsesc una, nu se putea plăti cu cardul, merg până la Unirii să scot bani, începe o ploaie nu foarte puternică, mai mult răcoritoare, mă întorc, cumpăr sursa, plec acasă.

De câteva zile îmi doresc să plouă puternic. Se vede că am îmbătrânit, deoarece când eram mic vroiam doar soare şi căldură vară, iar iarna zăpadă din belşug, să mă dau cu sania, şi mă enervau babele care ziceau “să mai ploua oleacă, să ne mai răcorească Dumnezeu”. Acum, exact ca ele gândesc, vreau ploaie vara şi iarnă să nu ningă deloc în oraş, dacă se poate, că n-am chef de condus pe polei.

Şi azi a plouat, nu glumă… exact când eram la cumpărături în Mega Image. Când era ploaia mai rea, mi-am luat cumpărăturile şi curajos precum Gandalf în fata orcilor, m-am dus prin ploaie până la maşină. În alea 100 de metri m-a făcut fleaşcă. Parcă făcusem dus, mi se scurgea apă din păr de nu mai vedeam. Iar în cei 20 de metri de la maşină şi până în casă, parcă şi mai rău a fost. Am avut juma de kil de apă în pungile de cumpărături. Cu apă stoarsă din haine puteam alimenta un mic stat din deşertul Africii. Aşa mi-a trebuit, dacă în loc să cumpăr sursa de la primul magazin care mi-a ieşit în cale, am zis eu să fac studii de piaţă, să întreb peste tot, să fac o analiză SWOT şi un grafic al ofertelor…

    4 comentarii

  1. esti o baba :p

      (Citează)

  2. In sfarsit am zambit si eu la un post de al tau :P

      (Citează)

  3. nu e bine ca gandesti asa, cand spui ca nu dai mai mult de 50 de lei pe`o sursa. sursa poate sa`ti prajeasca toate componentele, e un element vital. eu am una hiper, foarte buna, de 600W, nu m`a lasat niciodata, desi sunt un mare consumator:)
    am avut ceva thermaltake inainte dar era cam zgomotoasa.

      (Citează)

  4. Eh, asta veche cand s-a stricat n-a prajit nimic. Si oricum calculatorul meu nu e vreun avion, am nevoie doar sa-i dea curent la borne si atat, nu cine stie ce protectii sau sofisticare.

    Planuiesc in viitor sa schimb placa de baza si procesorul, si voi avea nevoie si de memorie si de video nou. Asa ca atunci probabil voi lua si o sursa mai bune. Pana atunci m-as fi multumit si cu un hamster intr-o rotita, numai sa fi dat 12 volti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus